El rock català retornarà al Sant Jordi

M’agrada el rock. El rock en general i el rock català en particular. Per això en una i dues ocasions havia parlat, esperançat, dels rumors sobre el retorn dels mítics Sopa de Cabra. Ara, per fi, s’ha confirmat. Els Sopa tornen, però només per un dia; tan sols per una nit. Serà el proper 9 de setembre en un espai emblemàtic per al rock d’aquest país: el palau Sant Jordi. Un palau que fa tot just deu anys visqué una de les nits més memorables del rock català, a càrrec dels mateixos Sopa de Cabra, Els Pets, Sau i Sangtraït.

Els nostres dies són, musicalment parlant, molt diferents d’aquell 1991. El rock català és en hores molt baixes. Tanmateix, la música en català, no; hi ha grups excepcionals com ara Manel, Els Amics de les Arts o Antònia Font, per citar-ne només alguns. Però, i el rock? Opino sincerament que amb la desaparició dels Sopa, el rock català va quedar semiorfe. Hi ha encara Els Pets, és cert, però és un estil diferent, més ensucrat, menys “dur”. Un retorn real, a mitjà-llarg termini, dels Sopa de Cabra –amb nous temes, noves gires i nous fans– podria ser un boníssim revulsiu per a l’escena rockera (i per a meus anhels de gaudir de nou amb la seva música). Mai no és massa tard…

En fi, voldria acabar agraint al grup aquesta oportunitat que ens brinden per poder tornar a reviure allò tan i tan maco, encara que sigui de forma tan fugissera.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
5 comments on “El rock català retornarà al Sant Jordi
  1. Tomàs ha dit:

    És cert, semblaria que en els darrers anys el rock català hagués fet un pas enrere.

    Acabo de llegir que aquesta tarda ja havien venut més de 16.000 mil entrades per al concert del setembre.

    Imagino que si omplen, en faran un altre al dia següent.

  2. elbixo ha dit:

    De fet, en Josep Thió ja va deixar caure ahir, en una entrevista a El Món a RAC1, això de la possibilitat de fer un altre concert. Seria el més normal. La gent té ganes de Sopa!

    Jo, per sort (i també pels pèls) podré ser al del 9 de setembre ;)

    Salut,

  3. Oriol López ha dit:

    Hi va haver un boom del rock català, que després va perdre pistonada. No en sé les causes: si fou degut a la pèrdua de suport institucional, a algun canvi en el món de les productores, o a què exactament.

  4. Marta ha dit:

    Hola!
    sabeu que Dagoll Dagom prepara un nou musical basat en el Rock Català dels 90¿
    Es dirà COP DE ROCK i podeu veure ja el videoclip oficial amb la unica cançó original… les altres són temes mitics de SAU, Sopa, Lax…

    us deixo els enllaços:

    CLIP

    FACEBOOK (solen fer concursos i regalen entrades i passis per assajos, ect)
    http://www.facebook.com/copderock

    s´estrenarà l´11 de setembre al Teatre Victòria i unicament es representarà a barcelona.
    Gaudiu-lo!!

Els comentaris estan tancats.