TEPCO, una companyia respectuosa amb el medi ambient.

La propera vegada que us expliquin allò de: “és bo des-regular i liberalitzar al màxim”, “amb menys intervenció de l’estat les coses funcionen millor”, “cal deixar que la empresa privada faci la seva feina”, doncs la propera vegada que sentiu coses semblants recordeu a TEPCO.

TEPCO és la empresa responsable de la central nuclear de Fukushima que actualment està provocant l’apocalipsi nuclear que avui es pateix al Japó. Aquesta empresa ha estat sospitosa de 29 casos de falsificació de documents, la central nuclear ja havia tingut que ser paralitzada alguna vegada per motius de seguretat, però tot això era minimitzat i ocultat pels seus directius.

Aquesta central nuclear ja va ser descoberta a finals del 2006 falsificant les xifres de les temperatures del seu líquid refrigerant, de fet es va saber que portaven com a mínim des de l’any 1985. Hem de tenir en compte que aquesta central nuclear tan sols tenia 14 anys d’antiguitat.

Per curiositat he fet una ullada a la pàgina web de TEPCO, i he tingut la mateixa sensació que quan visites la pàgina de Monsanto, us deixo aquí alguns fragments:


“Des del primer moment, TEPCO ha promogut activament la conservació del medi ambient com una de les seves prioritats la gestió i la conservació de la natura, la reforestació, la prevenció de la contaminació atmosfèrica, la protecció de la qualitat de l’aigua, reciclatge de residus industrials, i la prevenció de l’escalfament global en tots dos a escala mundial i local. L’empresa s’esforça constantment per millorar els seus esforços mediambientals, que són examinades a través de publicacions com l’Informe de Sostenibilitat TEPCO i altres activitats de divulgació pública”.

TEPCO té com a objectiu aconseguir un bon equilibri entre la estabilitat, l’acompliment ambiental i l’eficiència econòmica. Treballem per respondre a la ràpida evolució econòmica i energètica al Japó i la resta del món i aconseguir una energia elèctrica estable i segura. De manera sistemàtica desenvolupem les nostres instal.lacions energètiques per poder respondre de manera flexible a les demandes d’energia i seguir oferint electricitat d’alta qualitat en el futur”.

TEPCO pretén ser un operador d’energia nuclear digne de tota confiança, i s’ha compromès a contribuir a una societat baixa en carboni mitjançant la promoció de les operacions de les centrals nuclears respectuosos del medi ambient.”

“Continuarem promovent la generació d’energia nuclear, mentre posa com a màxima prioritat el garantir la seguretat.”

Ahir entre moltes altres coses, vaig poder sentir a grans experts dient que no podem prescindir de l’energia nuclear perquè ens aporta un 20% de l’energia que consumim. La pregunta és ben fàcil: no podem prescindir d’aquest 20%?, segur?, algú ens ho ha preguntat?.

MadeByMiki

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “TEPCO, una companyia respectuosa amb el medi ambient.
 1. Oriol López ha dit:

  Al respecte del darrer paràgraf de l’article, la trampa que ens paren és fer-nos creure que si no hi haguessin centrals nuclears ens hauríem d’estrènyer el cinturó energèticament parlant i això no s’ajusta gens a la realitat. En el cas de l’estat espanyol, per exemple, a l’article ‘Centrals nuclears, algunes veritats incòmodes’, s’explica que en realitat hi ha un excedent de producció d’energia elèctrica que s’acaba exportant, que l’any 2009 aquest excedent va ser l’equivalent al consum anual de 6 milions de llars, que sols el 19,3% de l’energia produïda prové de les centrals nuclears, mentre que el parc de Centrals Eòliques ha cobert el 50% de la demanda d’energia elèctrica en moments de màxima producció i que ens podem organitzar perfectament per produir l’energia que necessitem de manera sostenible amb energia eòlica, solar, … Podeu consultar l’article complet a:
  http://blogs.jornal.cat/sophia-blasco/blog/335/centrals-nuclears-algunes-veritats-incomodes

 2. MadeByMiki ha dit:

  Gràcies pel link, com sempre la Sophia ha donat en el clau, tan sols cal llegir el començament del post:

  “Quants morts necessitem per entendre que l’energia nuclear és perillosa? “

 3. Sergi Rovira ha dit:

  Hola,
  Quan dius que la nuclear és el 20%, no sé si et refereixes a Europa, a Japó o un altre. Al món, representa el 6% i la podem substituir (o millor ser més efitients i prescindir-ne)

  • Oriol López ha dit:

   Suposo que es deu referir al cas de l’estat espanyol, a la meva factura d’Endesa del març de 2011 hi posava un 19,3% d’origen nuclear, veig que a la de novembre hi posava un 20,4%, o sigui que sembla que està al voltant del 20%. Si parlem d’energia, en general, i no d’energia elèctrica en particular, segur que aquesta proporció baixa.
   Estic completament d’acord amb tu, Sergi, que podem prescindir totalment de l’energia nuclear per a la producció d’energia elèctrica; tan sols cal tenir en compte que l’estat espanyol, l’any 2009, va haver d’exportar un excedent d’energia elèctrica no consumida a països com França equivalent al que consumeixen 6.000.000 (6 milions) de llars en un any.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: