Les rellevants portades del #10A

En qualsevol país normal, una iniciativa amb tanta mobilització i repercussió social com la de les consultes sobre la independència seria portada en tots els mitjans seriosos. Un mitjà de comunicació, sigui del color que sigui, primer de tot, ha d’informar de què passa i després –si ho vol– opinar subjectivament –ara sí–, sobre per què passa. Ometre una informació tan rellevant com l’arribada a Barcelona d’una iniciativa cent per cent ciutadana i democràtica com la de les consultes, o exiliar-la de la portada i limitar-la a un o dos paràgrafs perduts entre el mar de pàgines d’un diari de diumenge, és manipular tendenciosament la veritat. Aquest acte, tan propi dels mitjans en temps de dictadura, podria considerar-se lògic si qui el realitza és un mitja estranger. És obvi que la manca de contacte amb la nostra realitat d’un diari de, per exemple, Burgos, Madrid o Buenos Aires, dificulta moltíssim la capacitat per captar la rellevància nacional de notícies com el #10A. Ara bé: si això succeeix també en diaris editats i redactats a Catalunya, i sovint fins i tot publicats en llengua catalana, la situació esdevé kafkiana i certament greu.

Per fer-se una idea més o menys clara de tot això que estic dient, he fet una recopilació de les portades de la premsa coneguda com a “catalana”, del dia 10 d’abril. Jutgin per vostès mateixos i comprenguin, sense por, que el fet de publicar en català no és cap senyal, en absolut, que s’informi del que passa a Catalunya.


Diari “Ara”


Diari “El Punt”


Diari “Avui”


Diari “La Vanguardia”


Diari “El Periódico de Catalunya”

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Les rellevants portades del #10A
  1. Oriol López ha dit:

    Malgrat el boicot mediàtic, la consulta ha estat un èxit de participació, per sobre de la que va tenir la consulta de la Diagonal, tot i que la consulta de la Diagonal va comptar amb el suport institucional i pela llarga a la salut dels contribuents, mentre que la consulta d’ahir no ha costat un duro als contribuents.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: