El dia de La Terra 2011.

Avui, dia 22 d’abril del 2011 es celebra el dia de la Terra des de l’any 1970. Aquest any l’associació Hip Hop Caucus formada per un grup de líders afroamericans de diferents professions i camps han preparat accions sota el tema ‘Un Planeta, Una Veu’.

L’acció parla sobre el dret a respirar i vol conscienciar sobre les necessitats de reduir les concentracions de CO2 a l’atmosfera, actualment de 388 ppm fins el límit del 350 ppm considerat com a màxim per evitar l’escalfament global del planeta.

També expliquen que la gent més pobre i de color són els que pateixen més els efectes del escalfament provocat principalment per els països més rics, que a la vegada són els més consumidors de combustibles fòssils, el més contaminants i  els que tenen una petjada ecològica més alta.

Diuen’ La contaminació te efectes devastadors a la salut. És l’asma que afecta els nostres nens, de les al lèrgies que empitjoren cada any, és el percentatge summament elevat de càncer, i és el cop de calor que mata la gent gran. És també el canvi climàtic que està causant els fenòmens meteorològics extrems i perillosos, des de tsunamis a huracans que es viuen més sovint i les sequeres que causen l’escassetat extrema d’aliments.’

Teresa

http://www.unjardipermenjarsel.blogspot.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El dia de La Terra 2011.
  1. Oriol López ha dit:

    Pel dret a respirar un aire net!

  2. Tomàs ha dit:

    És una guerra que s’està perdent. Entre Oocident i el creixement de l’Índia i de la Xina, no sembla que els governs estiguin disposats a anar més enllà.

    D’aquí uns anys tots haurem de còrrer a solucionar aquest problema.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: