Somnis cinèfils des de l’aire

Una de les meves aficions favorites consisteix en tafanejar el món amb el Google Earth. És més econòmic que viatjar amb Ryanair i no et tracten com si fossis part d’un ramat d’ovelles. La dificultat principal és que, si per exemple estàs a sobre de Mèxic, no pots baixar a menjar-te uns nachos amb guacamole i beure’t una Coronita. Confio en què, ara que ens han pujat l’edat de jubilació, algú tingui més temps per inventar una maquina que ho permeti.

Encara veig això del Google Earth com un miracle de la tecnologia i, a més a més, molt útil. Abans de viatjar faig una ullada i puc fer-me una idea de les distàncies, si l’hotel és en una zona amb poques o moltes places d’aparcament, si hi ha restaurants a prop, parcs, etc.

En aquest article he volgut fer una petita recopilació d’alguns llocs que, com a cinèfil, m’agradaria visitar. M’he centrat especialment en els grans estudis cinematogràfics dels Estats Units. Com es veuen els estudis Pixar des d’un satèl·lit? On aparquen els treballadors de la Paramount? Es veuen als protagonistes de Cars o de Toy Story prenent la fresca en els jardins de Disney mentre fan una cigarreta?

Sóc conscient de que aquest post pot revelar algun tipus de trastorn de la meva personalitat però és pitjor col·leccionar fascicles d’avions de guerra i ningú diu res.

La primera fotografia correspon als estudis Disney. Aquí s’inventen princeses edulcorades per músiques romàntiques i trames masclistes, en aquests edificis s’ha modelat l’educació sentimental de diverses generacions de tot el planeta. És un laboratori de fantasia, però també de rols sexuals bastant qüestionables.

Aquesta instantània correspon a la divisió d’animació de Dreamworks SKG, una empresa creada per Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg (ex-directiu de la Disney) i David Geffen (productor discogràfic). Això vol dir SKG. En aquests edificis va néixer Shrek.

La imatge següent fotografia és dels Estudis Paramount. Aquest estudi va estar liderat durant mols anys pel Robert Evans, un dels clàssics magnats de la indústria cinematogràfica americana. D’aquí van sortir films com El Padrino. Aixequem les mans i fem una onada!

Aquesta fotografia correspon als estudis Warner, fundats per quatre germans immigrants que van crear tot un imperi cinematogràfic. D’aquí van sortit pel·lícules com Casablanca.

La fotografia que ve a continuació correspon als estudis Pixar Animation. Estic segur que qualsevol estudiant d’audiovisuals pactaria amb el diable per tal de treballar aquí. Dins d’aquests edificis conviuen diàriament centenars de cervells hipercreatius i talents mundials en diferents disciplines. Em poso de genolls per tal de mostrar la meva admiració.

La darrera fotografia resulta una mica estranya. És el mundialment famós cartell de Hollywood. Un dels meus somnis és poder fer-li un dia jo mateix la fotografia. Això sí, des de qualsevol carrer de Hollywood on es vegi bé i no des de la pantalla del meu ordinador.

Àlex Ribes

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Somnis cinèfils des de l’aire
  1. Oriol López ha dit:

    Això de viatjar prèviament amb el Google Earth als llocs on voldríem anar de vacances per fer-nos-en una primera impressió em sembla una molt bona idea! Almenys, si no hi podem acabar anant, el viatge virtual ja el tenim.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: