La manca de sentit ecològic de l’home blanc

"Ishi. Last of His Tribe", de Theodora Kroeber«Estaba poniendo un lazo para codornices», comenzó Ishi, «cuando oí acercarse a alguien. Me subí en aquel laurel al mismo tiempo que llegaban dos saldu [homes blancs] por el recodo del arroyo. Llevaban palos de fuego [rifles] y varas [canyes] de pescar. Se sentaron donde estamos nosotros y masticaron tabaco, escupiendo constantemente en el agua. Entonces comprendí porqué el Abuelo dice que los saldu no saben tener el agua limpia […]».
Theodora Kroeber

El fragment anterior correspon a les impressions d’Ishi, el darrer indi americà de la tribu dels Yahi, a tall del comportament dels colons blancs, referides a “Ishi, el último de su tribu” (1984), una traducció al castellà de l’original en anglès “Ishi. Last of His Tribe” de Theodora Kroeber.

Ella i el seu espòs, degà del Departament d’Antropologia i director del Museu d’Antropologia i Etnologia de la Universitat de Califòrnia, van conviure amb Ishi els darrers anys de la seva vida.

Oriol López

Advertisement
Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “La manca de sentit ecològic de l’home blanc
  1. Tomàs ha dit:

    L’home blanc, parapetat en la seva presumpta superioritat ha fet al llarg de la història moltes bestialitats i pel que fa al medi ambient, l’ha tractat a l’igual que a moltes altres coses o persones, solament són “coses” que estan en aquest món per al seu servei i per a que se’n gaudeixi tant com es vulgui.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: