Poc fervorós

Ariadna al laberint del grotesc, Salvador EspriuAquell home de llastimós aspecte va dir:
– .[…] Allí vaig conèixer una noia.
Pausa per tossir. L ‘home continuava:
– Una noia d’ulls grossos, aleshores esvelta.
M’estimava, ens vàrem casar, érem feliços. Però Hildebrand, que desitjava la dona, vetllava amatent. Organitzà en contra meu una sistemàtica campanya de descrèdit. La dona era molt religiosa. Un dia, Hildebrand va dur la conversa a tractar de la Inquisició. Discutíem. Jo tenia sobre aquest punt idees clares, principis: la Inquisició, ho sabeu, etc. Ell se’n va erigir en apologista. La dona em trobà, plena d’espant, poc fervorós, i es va lliurar a Hildebrand.

Salvador Espriu

L’anterior és un fragment de la narració Hildebrand de Salvador Espriu (1913-1985) que pertany al seu llibre Ariadna al laberint grotesc (1935).

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
<span>%d</span> bloggers like this: