Retallades: la Casa Reial entra en crisi

El Regne d’Espanya pot ser titllat de moltíssimes coses però si hi ha quelcom en què és extraordinàriament esplendorós, és en generositat i solidaritat. Recordem que només amb aquests dos termes pot explicar-se, per exemple, el fet que una regió econòmicament solvent com Catalunya estigui obligada a donar, de forma totalment desinteressada, més de 20.000 milions d’euros anuals per a la cohesió i la Unitat de tots els territoris que conformen el Regne. La contrapartida de tanta solidaritat i de tanta abnegació potser acaba, com enguany, amb el tancament de quiròfans, ambulatoris i plantes d’hospital, però ¿què és aquesta nimietat comparada amb el joiós sentiment d’ajudar els pobles més desfavorits? Brandir l’argument de la solidaritat obligada ara que corren temps de crisi és de ser mala persona i qui ho faci hauria d’ésser sotmès a un judici just i condemnat, com a mínim, a lapidació o electrocució anal.

Opino, apreciats lectors i lectores, que hauríem de prendre bon exemple de l’actitud de Sa Majestat el Rei d’Espanya. Desperta la meva més absoluta i humil admiració de vassall –tal com també hauria de despertar la seva, estimats lectors i súbdits companys– el fet que enguany el pressupost destinat a la Casa Reial espanyola disminueixi en un 5,2%.

Han sentit vostès protestar a Sa Majestat el Rei, a Sa Majestat la Reina, a Sa Majestat el Príncep Felipe o a Sa Majestat la Princesa Letizia, per aquesta bàrbara retallada del diner públic que rebran per executar la dura, difícil i transcendental tasca que Déu totpoderós va encomanar un dia a la seva estirp? No, de cap manera protestaran perquè són gent d’honor, gent de bé, persones disposades a sacrificar-se pel bé de la Pàtria. Ai, si aquest 5,2% el retallessin de la nòmina d’algun assalariat, per exemple, català i pobre d’esperit! Que poc trigaria en provar de mobilitzar les masses per reclamar el que, erròniament, creu seu! La magnificència i l’honradesa de la Corona espanyola els porta, en canvi, a patir la retallada en silenci i a haver-se de conformar amb la irrisòria xifra 8,43 milions d’euros anuals. Preguem tots a Déu omnipotent per a que siguin capaços d’administrar-se i sobreviure amb aquests ínfims recursos econòmics: Déu salvi el Rei!


Un dels meus dissenys favorits de La Ciutat Invisible.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Retallades: la Casa Reial entra en crisi
 1. Oriol López ha dit:

  Bixo, em trec el barret, la teva capacitat d’ironia no té límits…

 2. Enric ha dit:

  No se com pots ser tan ironic. Som un poble conquerit i esclavizat. No tenim dret a exigir la nostra llibertat ni disposar com vulguem del nostre treball. Un dels grans negocis que van tenir els borbons va ser l’esclavitud i tot segueix igual.

 3. Tomàs ha dit:

  Ja era hora que alguna persona amb Seny reconegués i fes pública la infinita humilitat i saber estar de la Corona.

  Solament afegiria que “Deu també salvi uns quants vassalls per a que segueixin pagant, ja que d’altra manera tot aquest sainet s’acabaria”.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: