De concert amb els Manel

Feia temps que els volia veure, però no hi havia manera. Sempre les entrades esgotades. Però finalment vaig trobar-ne, i què millor que al costat de casa? Així que el dia 2 vaig dirigir-me cap al concert dels Manel, a Vic, amb les expectatives molt altes. I, increïblement, les van superar.

Manel és un grup que en l’últim any ha aconseguit un seguiment espectacular. Va ser el número 1 de vendes a Espanya, i tot això tenint en compte que és un grup que canta en català. Tot un èxit. Abans, podia entendre el perquè del seu triomf, ja que la seva música és agradable i força innovadora. Però després del concert ho vaig veure clar. Només amb la qualitat de la seva música i la genialitat dels seus concerts, val la pena comprar els seus àlbums.

Són nois senzills, com qualsevol persona normal. Surten a l’escenari i esperen fer-ho bé, agradar a la gent. I saben com fer-ho: senzillament, sent naturals. Per això, en els seus concerts no falten els tocs d’humor, com qui està amb la colla d’amics i explica l’anècdota del diumenge passat. I és que les seves cançons parlen de coses quotidianes, amors del dia a dia, el pas del temps i la gent normal.

Són quatre nois que han sabut posar-se el públic a la butxaca. Una de les virtuts del grup és que en directe sonen igual de bé que al CD. El seu estil de música porta als concerts gent de totes les edats, des dels més petits als més grans. I tots gaudeixen de la mateixa manera. Unir la gent i fer-la gaudir, això només ho fa la bona música.

Manel, Els Amics de les Arts, Mishima,…són grups que han recuperat la música en català i l’han renovat. Després d’una època àlgida amb Sopa de Cabra, Lax’n’busto, Els Pets, etc. ara és el torn d’aquests nous grups. Potser amb un estil de música més suau i relaxat, però amb carisma i il·lusió.

 

 

Aquest és un vídeo dels Manel en concert al Palau de la Música. A més a més, recomano el reportatge que el 30 minuts va dedicar a quatre grups catalans. Es diu “Les quatre nits”, i és un gran elogi a la feina ben feta.

 

Xènia Santigosa

http://espaicultural.blogspot.com

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “De concert amb els Manel
  1. Oriol López ha dit:

    El grup Manel, una mostra de la bona música que es fa al país.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: