En Zuckerberg i la nutrició

Els comparteixo una curiosa notícia que vaig llegir ahir sobre en Mark Zuckerberg, el multimilionari creador de Facebook.

Per als qui no entenguin l’anglès, els explico una mica què és el que hi diu en aquesta notícia de Mashable. Bàsicament: el senyor Zuckerberg, acomplint el seu “compromís” de menjar únicament allò que ell mateix mati, s’ha carregat un bisó per fer-ne hamburgueses.

Les persones que ja em coneixen mínimament, saben que penso que el fet de matar o torturar un animal per menjar, vestir, adornar una paret o continuar amb bàrbares tradicions, havent-hi alternatives totalment vàlides (tant a nivell nutritiu, com tèxtil, com decoratiu, com folklòric), denota una crueltat i una insensibilitat abominables. Tot i així, no puc evitar sentir un mínim de curiositat malèvola davant l’actitud d’en Zuckerberg, la qual cosa m’ha fet arribar a la conclusió que m’agradaria, sincerament ho dic, que tots els carnívors combreguessin amb la seva filosofia. Ell ho fa, segons sembla, per “nutrició”, perquè no se’n refia de la indústria alimentària. Assassinant ell mateix l’animal, el cadàver del qual després cuina i es menja, prova d’assegurar-se una millor alimentació. Això podria ser certament discutible, però en el procediment hi observo un mínim –molt, molt mínim; ínfimament minúscul– bri de coherència.

Què passaria si els declarats amants del pernil de jabugo, les galtes de porc, les costelles de xai, la vedella amb bolets o la botifarra amb seques –per anomenar tan sols alguns exemples– es trobessin que per menjar aquestes qüestionables “delicatessen”, han d’assassinar ells mateixos l’animal mentre pastura, escorxar-lo, esbudellar-lo, dessagnar-lo, esquarterar-lo i cuinar-lo? Més d’un ja m’ha assegurat que no, que aleshores ell tampoc menjaria carn. –I com que vostè no es veu amb cor de tacar-se les mans de sang, de fer la “feina bruta”, li sembla ètic pagar una colla de sicaris que li facilitin la tasca?– els pregunto. La cara de soca que em fan aleshores és de rècord Guinness.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “En Zuckerberg i la nutrició
 1. didaclopez ha dit:

  Penso que la única nutrició estrictament compatible amb el respecte a totes les formes de vida (animals i no-animals) és la inèdia.

 2. Tomàs ha dit:

  Jo hi veig una mica les ganes de seguir sent diferent. Unes ganes extraordinàries de demostrar de manera constant que és un ésser únic.

  Si la seva postura té connotacions positives jo no els hi se trobar.

 3. Oriol López ha dit:

  Jo penso, sincerament, que a aquests multimilionaris se’ls gira el cervell…

 4. Si ell té el temps per fer-ho em sembla molt ben fet, de ben segur jo també ho faria així. De fet és el que feien els nostres padrins.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: