El particular sentit de l’humor d’Einstein

Albert Einstein,de César Blanco, al FlickrEl 10 de juliol de 1946, una nena de Sudàfrica, de nom Tyfanny, escrivia una carta a Albert Einstein (1879-1955) en un fragment de la qual deia:

Probablement l’hagués escrit fa ja molt de temps, però no sabia que vostè encara era viu. La història no m’interessa i creia que vostè havia viscut al segle XVIII o pels voltants. Crec que l’havia confòs amb Isaac Newton o amb algú altre.

El 25 d’agost de 1946, Albert Einstein li contestava en una carta que encapçalava així:

Benvolguda Tyfanny:

Gràcies per la teva carta del 10 de juliol. He de disculpar-me per ser encara entre els vius, encara que això es remeiarà en un moment o altre.

Com es pot veure en aquest exemple, no es pot dir que Albert Einstein no tingués sentit de l’humor.

Els fragments citats pertanyen al recull de correspondència entre Albert Einstein i els nens que podem trobar al llibre “Dear Professor Einstein” (2002), d’Alice Calaprice, publicat en versió castellana el 2003 amb el títol “Querido professor Einstein”.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “El particular sentit de l’humor d’Einstein
 1. yeagov ha dit:

  El New York Times va publicar l’esquela de Mark Twain, i aquest els va escriure dient-los que “la notícia sobre la meva mort és exagerada”. Einstein va deixar moltes frases per a l’antologia. Einstein i Marilyn Monroe van trobar-se en un acte social i ella no sabent que parlar amb el savi li va dir “Que diu professor, hauríem de casar-nos i tenir un fill junts. S’imagina un bebé amb la meva bellesa i la seva intel·ligència?”. Einstein li va respondre “Desafortunadament temo que l’experiment surti al revés i acabem amb un fill amb la meva bellesa i la seva intel·ligència”.

  • Oriol López ha dit:

   Desconeixia l’anècdota de Mark Twain que esmentes; és veritat que té un punt d’unitat amb la de la carta d’Einstein que cito.

   • yeagov ha dit:

    El teu article me l’ha fet en recordar. Einstein va deixar moltes d’aquestes frases, sembla que no només era genial en el seu camp sinó també tenia un gran enginy a l’hora de donar respostes que deixaven perplexos als que l’escoltaven.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: