Tornarem a vèncer, #PresidentCompanys

Avui fa exactament 71 anys que el President Lluís Companys i Jover fou assassinat per l’Estat espanyol. A dos quarts de set del matí del 15 d’octubre del 1940, al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc, un escamot d’afusellament crivellava el President just després que pronunciés les seves darreres paraules: “Per Catalunya!”.

Per Catalunya, per català, fou assassinat. Per Catalunya, per català, ostenta el cruel honor d’ésser l’únic President escollit democràticament pel seu poble, afusellat per un règim dictatorial. Per Catalunya, per català, és encara avui considerat culpable per Espanya dels càrrecs antidemocràtics que el feixisme esgrimí en la farsa de judici que perpetrà un tribunal militar. Per Catalunya, per català, avui el recordem, tal com fem cada any, tot fent saber als enemics, mal que els pesi, que encara som aquí, que seguim dempeus, que no ens rendirem, que tornarem a lluitar, que tornarem a sofrir i que tornarem a vèncer.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Tagged with:
Arxivat a Altres
3 comments on “Tornarem a vèncer, #PresidentCompanys
 1. Oriol López ha dit:

  Jo no espero cap rectificació ni cap justícia al respecte per part de l’estat espanyol, no està en el seu tarannà reconèixer els seus crims.

 2. yeagov ha dit:

  Molts dels càrrecs que llegim a la seva sentència eren delictes dels que en realitat eren culpables els seus jutges i el règim franquista. El més greu és que el revisionisme piomoista que serveix de base ideològica a la caverna.

  Documental: PER CATALUNYA VIDA I MORT DE LLUÍS COMPANYS
  Part 1 de 3: http://www.youtube.com/watch?v=iz8pjA9PGyg
  Part 2 de 3: http://www.youtube.com/watch?v=KWu_m8lOujI
  Part 3 de 3: http://www.youtube.com/watch?v=wDmeGwLvIHU

 3. Tomàs ha dit:

  No crec que hi ha revisió, ni rectificació per part del govern espanyol. Ni tampoc per part de la justícia espanyola.

  Crec que d’Espanya calen esperar poques coses.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: