La política, segons Groucho Marx

Groucho Marx, imatge de la Viquipèdia

Groucho Marx, Viquipèdia

Diuen que Groucho Marx deia que:

La política és l’art de buscar problemes on no n’hi ha, trobar-los, fer-ne un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats.

Potser no anava gaire desencaminat quan veiem que determinats polítics fan de la immigració un problema, quan, ben gestionada, representa un gran potencial per al país receptor.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
9 comments on “La política, segons Groucho Marx
 1. Tomàs ha dit:

  El problema amb la immigració és que no es va començar a legislar en el moment inicial i després quan s’ha legislat s’ha fet ideològicament, des de la dreta i des de l’esquerra.

  Pel que fa a Groucho, en soc un fan.

 2. yeagov ha dit:

  En certa manera i veient com actuen els polítics crec que es podria dir que la majoria són marxistes, marxistes de Groucho Marx, perquè, i en aquesta crisi ho estem veient, sembla que tenen l’habilitat de prendre sempre les mesures equivocades per sortir-nos de la crisi.
  En l’assumpte de l’ús de la immigració com argument electoral diria que es tracta simplement de pura demagògia, sempre ha estat així, si hi ha un problema la culpa la tenen els estrangers, sinó hi ha estrangers en un nombre prou considerable la culpa la tenen les minories ètniques o religioses, i sinó sempre hi ha algú que per alguna raó que el fa diferent a la majoria se li pot adjudicar el paper de boc expiatori. Malauradament mai dirigim les pedres al cap del veritable responsable dels problemes sinó de qualsevol desgraciat que és diferent a nosaltres.

 3. Oriol López ha dit:

  Cada cop crec menys que els polítics estiguin desorientats i més que alguns tenen foscos i inconfessables interessos per fer el que fan i per prendre les mesures que prenen.

  • yeagov ha dit:

   Segurament tens raó perquè només pot ser per dues raons que no troben la solució als problemes: són tontos o no volen perquè serveixen a un amo, i començo a pensar que és la segona opció.

 4. FERRAN ha dit:

  MOLTES VEGADES ES DIUEN LES VERITATS,FENT RIURE,PERO LO QUE NO FA RIURE SON ELS RESULTATS,QUE ACABEM PETIN-TOLS NOSALTRES.

 5. yeagov ha dit:

  Groucho solia ser molt punyent, en alguna biografia vaig llegir que tenia la seva família turmentada i que era molt cruel, si així era amb els que tenia més a prop que no havia de dir dels que no tenien res a veure amb ell.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: