El Facebook dels morts

Ha nascut una nova xarxa social catalana amb el nom Epilogable. Fixeu-vos en el que ens assegura el diari Ara: Epilogable és un espai per compartir el dol, recordar i retre un homenatge a éssers propers i persones admirades. L’usuari administrador del dol crea el perfil de la persona homenatjada, i és el responsable d’acceptar o vetar els comentaris d’altres internautes que es vulguin sumar al record.

Però, potser, la part més interessant i innovadora del projecte és la gestió del propi comiat. Així, la plataforma també ofereix un espai a mode d’obituari virtual en el qual l’internauta té l’oportunitat de deixar constància de tot allò pel qual desitja ser recordat. Vivències, experiències, sentiments i pensaments, però també un llistat de voluntats i últims desitjos. Una mescla entre comiat i testament d’emocions que la plataforma fa arribar als destinataris escollits per l’usuari en el moment precís.

La notícia és molt adient en aquests dies d’homenatge als difunts. Ara resulta que els funerals s’han adaptat al món 2.0. Molt bonic. La idea és que pots afegir fotos, vídeos i comentaris, com una mena de Facebook, versió elmuertoalhoyoyelvivoalbollo.

No es barregen dubtes al vostre cap? Si dius que tal paio s’ha mort, hi ha un botó de m’agrada o, potser, de t’acompanyo en el sentiment? Es poden instal·lar jocs més o menys morbosos, com un Angry birds però amb corones de flors? S’han creat grups del tipus “señoras que se equivocan de misa en los funerales”? I, finalment, la gran qüestió: què succeiria si, un cop mort, el finat afegeix un comentari al seu mur cagant-se en tots els hipòcrites que han simulat plorar en el seu funeral, quan en realitat s’aguantaven el riure?

Crec que amb això de les xarxes socials ens estem tornant una mica bojos. A més a més, no us ho perdeu, el mort pot fer arribar fotos als usuaris que, en principi, estan codificades i que, un cop traspassat, arriben a qui ell vulgui. És el moment, per exemple, de confessar que vas tenir una amant, o que vas robar diners de la teva empresa, o que, tot i anar al Camp Nou i cridar Meeeessi, Meeeessi, en realitat, eres soci del Madrid des de petit. La revenja 2.0? Quina por!

I el Papa què en pensa d’això? Creu que quan un es mor i envia una petició d’amistat per entrar en el cel, és Déu qui t’afegeix o t’ignora? Cada vegada m’agrada més el Twitter. Si, en el fons, la vida és un joc en el qual intentes seguir a totes aquelles persones que consideres interessants.

Àlex Ribes 

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “El Facebook dels morts
  1. Oriol López ha dit:

    On anirem a parar…

  2. follinski ha dit:

    Gran article.

  3. Molt interesant

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: