Pedro Olalla, paraules des de Atenes.

Hi ha formules que no fallen mai, i n’hi ha una que ens la inculquen a diari de mil maneres diferents, es tracta d’aquella coneguda llei que diu que tothom és responsable de la seva situació econòmica. Per tant si veieu a algú fent cua a una parròquia per rebre els aliments que necessita per viure és perquè s’ho mereix, els que busquen de tot als contenidors també s’ho mereixen (que coi esperen per fer-se uns emprenedors exitosos i abandonar la misèria?) i per últim exemple, els grecs sense cap mena de dubte son a la mateixa situació. tal i com ha dit el gran Duran Lleida: “els grecs son la poma prohibida a la cistella europea”.

Aquest és el missatge que molts volen que interioritzem, i per això ens el van repetint fins el cansament. Però no costa massa veure que en el fons es tracta del oli que fa que la maquinaria neolliberal no grinyoli de manera insuportable.

Hem de fer el paper del dimoni a “El exorcista” i dir allò de: “Has visto lo que ha hecho la cerda de tu hija!”, com si la responsabilitat tan sols existís en el que realitza l’acte en qüestió.

I lo fantàstic que els hi va això a molts!, així culpabilitzem als fracassats i exonerem de culpa als multimilionaris, aquests evidentment es mereixen també el que tenen i això ens deixa a la resta sense possibilitats de crítica, doncs perfecte per ells.

Sempre resulta més còmode trobar explicacions senzilles que de passada ens netegin la consciència. Que això deshumanitza?, doncs millor, així acabarem trobant acceptable el que no ho és. Que hi ha més útil per a alguns que la deshumanització dels altres?, segurament res, per això se’n abusa tant.

Això volia ser una introducció a un més que interessant vídeo, però al escriure sovint em passa el mateix que al parlar, m’engresco massa i passo cap a l’excés…

No us perdeu aquest interessant vídeo de 15 minuts on podem gaudir d’un punt de vista diferent sobre la crisi grega i de passada sobre aquesta nociva manera de veure el Món.

Pedro Olalla González de la Vega (Oviedo, 1966) és escriptor, hel·lenista, filòleg, professor, traductor i fotògraf, i en aquests camps desenvolupa la seva activitat professional en col·laboració amb editorials, universitats i institucions culturals de diversos països del món. Des de fa sis anys, manté una intensarelació amb Grècia, país on es va iniciar en l’hel·lenisme i en el qual, el 1994, va fixar la seva residència per dedicar-se a la investigació, la creació i la didàctica.

http://blogs.lne.es/pedro-olalla/

http://www.pedroolalla.com/

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Pedro Olalla, paraules des de Atenes.
  1. Oriol López ha dit:

    Les paraules de Pedro Olalla en aquest vídeo aclareixen molt bé el què ens amaguen els nostres polítics quan ens parlen de crisi i de deute.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: