Contraseny_es

Ens informa el diari ARA que l’empresa SplashData, especialitzada en aplicacions per a iPhone, iPad i Android, ha presentat el seu informe anual amb les que serien les pitjors 25 contrasenyes per la seva facilitat perquè els hackers les descobreixin. Segons assegura el periodista, el llistat es basa en els arxius de contrasenyes robades que els mateixos pirates pengen online:

– password (contrasenya)

– 123456

– 12345678

– qwerty

– abc123

– monkey (mico)

– 1234567

– letmein (deixa’m entrar)

– trustno1 (no confiïs en ningú)

– dragon (drac)

– baseball (beisbol)

– 111111

– iloveyou (t’estimo)

– master (mestre, cap, patró)

– sunshine (alba, sortida del sol)

– ashley

– bailey

– passw0rd (la paraula contrasenya, però substituint la ‘o’ per un zero)

– shadow (ombra)

– 123123

– 654321

– superman

– qazwsx

– michael (probablement, per Michael Jackson)

– football (futbol)

Realment, amb tants comptes oberts a internet (bústies de correu electrònic, compra on-line, xarxes socials, etc.) resulta molt complicat escollir una contrasenya. Tot i així, i com en aquesta societat hi ha persones intel·ligents, normals, tontes i Sergio Ramos, s’hauria d’advertir que, on posa contrasenya, no has d’escriure “contrasenya” i que, on et demana nom d’usuari, no s’ha de teclejar “nom d’usuari”. Ah, que tu ho fas? Doncs, posa directament “Sergio_Ramos”.

Però, com aquest post té la vocació d’oferir un servei públic, vull proposar diferents contrasenyes per si no vols donar massa voltes al cap i concentrar-te en el més important: on la guardes per si se t’oblida. O, millor dit, on la guardes per quan la oblidis perquè, és evident que, si no la fas servir sovint, la oblidaràs tard o d’hora. Un consell abans de res: no escriguis contrasenyes com gdkwgwquuuuiii perquè, tot i semblar unes declaracions de la Duquessa d’Alba, resultarà complicat memoritzar-la.

Proposta de contrasenyes demagògiques i oportunistes:

PPKK. És fàcil de memoritzar i, a més a més, et relaxarà quan accedeixis al correu electrònic.

RAJOY_DIMISION. Així veus com sona i et pots anar acostumant per a les properes manis.

ESTO_ES_LO_QUE_PASA_POR_UN_GOBIERNO_FACHA. Potser és una mica llarga però, creu-me, serà el proper hit. Tanmateix, perquè no s’enfadin els “Amo a Laura” del carrer Gènova, canviaré el registre.

ZP_KO. També és una contrasenya molt nemotècnica. A més a més, sortirà pròximament en els llibres d’història.

A10_CHACON. No és un slogan 2.0. És el que alguns del seu partit li volen dir en el proper congrés.

RUBIACALVA. Sóc conscient que és un oxímoron però mai ningú endevinarà aquesta contrasenya.

Ara et proposo un joc per a l’espai de comentaris d’aquest post. T’imagines quines poden ser les contrasenyes que fan servir els famosos? Et toca a tu!

Àlex Ribes 

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Contraseny_es
  1. Oriol López ha dit:

    A mi, potser estigui molt vista i sigui una mica llarga, però m’agrada la de NO_HAY_PAN_PARA_TANTO_CHORIZO, o també: CATALUNYA_PROPER_ESTAT_D’EUROPA

  2. yeagov ha dit:

    La contrasenya és la nostra clau d’accés als nostres racons digitals, i si la perdem, ens la copien o simplement l’encerten perquè utilitzem alguna clau fàcil d’encertar ens podem trobar amb sopresses desagradables.
    Recentment vaig haver de canviar la contrasenya al twitter perquè la meva compta com la de diversos milers d’usuaris havia estat usada per enviar missatges amb un link. Jo també vaig rebre el link però van ser altres usuaris que van preguntar-me que era allò que els havia enviat, vaig buscar al google informació i vaig saber que era un virus que havia afectat milers d’usuaris de tot el món i es recomanava canviar la contrasenya.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: