Carta a Lola Johnson

Benvolguda, o no, Lola Johnson:

T’escric preocupat per la teva errada d’ahir. És veritat que vas confondre a Ausiàs March amb Joanot Martorell? Tu també eres de les que quan el profe encarregava la lectura del llibre t’anaves al vídeo club per buscar la peli? Si és així, al menys espero que del Tirant lo Blanc gaudissis de l’escena en la qual l’heroi, captivat per la bellesa de Plaerdemavida, introdueix el dit gros del peu en… en… Molt bona la peli, oi?

Deia que estic preocupat. Tu ets la Consellera de Cultura de la Comunitat Valenciana i, tot i que una errada la pot tenir qualsevol, estaria bé que una Consellera de Cultura demostrés una certa “ídem”. Mai se’t demanarà que ens expliquis com funciona el Banc Central Europeu, però un profund coneixement de les arrels culturals del nostre país tampoc estaria malament. El cas és que plou sobre mullat. Et transcric una entrevista amb Xesús Pérez Varela antic Conselleiro de Cultura de la Xunta de Galícia i company del teu PPartit:

(entrevistadora) – Está aquí con nosotros el sr. Pérez Varela, buenas tardes.

(Pérez Varela) – Buenas tardes.

(entrevistadora) – Acaba de comprar vd. esa primera entrada. Cuéntenos, cuánto pagó, de qué entrada se trata, a qué festival va a acudir…

(PV) – La verdad es que es Carmina… ehh… Burana, que es una de la buenas cantantes de este país, con la orquesta sinfónica de Galicia…

Carmina Burana una cantant? Del mateix nivell que Bertín Osborne?

Tinc la impressió que la dreta d’aquest país sempre ha menystingut la cultura, com a reflex de la llibertat de pensament de la societat civil, i les indústries culturals, com a motor del progrés intel·lectual de la nostra societat. No sé qui serà el/la proper/a ministre/a de cultura del govern Rajoy. L’únic que espero és que no busqui a l’autor del Lazarillo de Tormes perquè doni conferències a la FAES.

PD. No us perdeu aquest vídeo on es demostra l’ampli coneixement que del món del pop-rock té l’exconselleiro del govern Fraga

Àlex Ribes 

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Carta a Lola Johnson
  1. Maria Boix ha dit:

    Quin nivell!! Pronunciació excel.lent???? (per dir-ho d’alguna manera) Aquell, és un país de patetisme. I el que cobren per la seva ignorància! …

  2. Oriol López ha dit:

    Què fort! Això que deuen haver anat a una escola de pagament… El nom de l’escola, si us plau, per no matricular-hi cap nen ni cap nena.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: