Els homes orquestra de YouTube

Sóc un fan absolut del YouTube. Per un consumidor compulsiu de continguts audiovisuals com jo, és una espècie de hipermercat gratuït de propostes innovadores i que van molt més enllà dels mainstreams als quals ens sotmet la cultura de masses. En el YouTube pots trobar el millor (i també el pitjor) del que s’està cuinant ara mateix en la cultura popular. Però, el que més m’agrada, és que constitueix la plataforma perfecta perquè artistes de tota mena exposin el seu talent, sense la necessitat que les indústries culturals, massa dominades per la moda o per l’explotació comercial, posin la seva petjada.

Una de les manifestacions amb les què més gaudeixo al YouTube és amb l’existència d’autèntics homes orquestres. Aquests músics (teòricament desconeguts, però que compten els seus vídeos amb milions de visites) exposen el seu talent demostrant que són capaços d’enregistrar diversos instruments i alhora cantar. La tecnologia, cada cop més econòmica i versàtil, sumada a les xarxes socials i a les plataformes de contingut audiovisual (YouTube, Vimeo, etc.) fan possible el miracle.

A continuació, podreu veure tres magnífics exemples del que estic dient.

Alex Goot és un noi amb pinta de ser cofundador d’alguna empresa 2.0. La realitat és que és tot un home orquestra que fa gires pels EEUU i que, fins i tot, ja ven la seva música a iTunes. El que més m’agrada d’ell és que arriba a millorar amb les seves versions les cançons originals.

Un altre talent musical és Mike Tompkins. A més a més de fer beat box (percussió amb la boca), canta meravellosament bé i fa les armonies, sense fer servir cap instrument musical. Tot a capella.

El tercer músic l’acabo de descobrir. Es tracta d’OrtoPilot. Ja té vuit àlbums de covers que es venen a iTunes. Suposo que el salt definitiu és escriure més temes originals però, on hi ha talent, ja només és qüestió de temps.

En definitiva, agraeixo que siguin YouTube, Spotify o Grooveshark les plataformes que guien la meva intensa recerca de nous talents musicals i no l’hortera, anacrònic i comercialitzat programa de “Los 40 principales”. Gràcies, segle XXI.

Àlex Ribes 

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Els homes orquestra de YouTube
  1. Oriol López ha dit:

    La web 2.0 ha fet visible la gran quantitat de creativitat i professionalitat que existeix al marge dels circuits comercials habituals. I, no tan sols en el món audiovisual.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: