Robinsons urbans

Potser són invisibles. I potser ho són perquè girem la cara si els veiem. I potser, girant la cara, creiem que som millors. I potser, al creure que som millors, pensem que no són com nosaltres. I potser, al creure que no són com nosaltres, els menyspreem. I potser, en aquest menyspreu, rau la incapacitat per adonar-nos que són robinsons urbans que viuen en illes de cartró. I potser, al no adonar-nos dels seus naufragis, no veiem que el seu sostre és el cel. I potser, al no veure que el seu sostre és el cel, ens sentim atrapats sota els gratacels. I potser, al sentir-nos atrapats sota els gratacels, patim per ser invisibles. I potser, també som invisibles. Però ells… potser ells sí ens veuen.

Àlex Ribes 

http://alexribes.wordpress.com/

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
6 comments on “Robinsons urbans
 1. Oriol López ha dit:

  Uns cartells realment enginyosos. L’atac frontal de banquers, polítics i especuladors, que estem patint, fa que cada cop hi hagi més gent en situacions desesperades.

 2. yeagov ha dit:

  Jo visc a prop de la Plaça Urquinaona. L’any passat La Vanguardia i El Periódico van denunciar la presència de sense sostres, encara que abans jo ja havia escrit sobre el tema en el meu bloc i en el 3cat24. Aquestes persones primer van situar-se a la zona central, dormint als bancs o a terra, l’Ajuntament va canviar els bancs per evitar que s’hi estiressin a dormir, després van fer obres de pavimentació que els va desplaçar, han estat un temps en parador desconegut, ara han tornat. Durant el dia fan vida a la plaça, per la nit es refugien als caixers. Són inofensius però la seva presència ha estat l’origen de polèmiques perquè fan les seves necessitats a les zones enjardinades i a molta gent els fa por pel seu aspecte.
  Una altra cosa que he pogut detectar és que quan tanquen el supermercat que tinc davant de casa algunes persones van al cubell de les escombraries per recollir els productes caducats d’aquest supermercat.
  Aquesta crisi ens està tornant imatges que no hauríem de veure en un país del primer món, i sembla que els nostres polítics continuen mostrant-se incapaços per trobar la solució que ens tregui a tots d’aquest atzucac en què ens han ficat quatre poca vergonyes amb la connivència dels que haurien de vetllar pels nostres interessos i no pels interessos dels poca vergonyes. Hi ha gent que s’està folrant amb aquesta crisi però pel camí estan deixant a molta gent.

 3. yeagov ha dit:

  L’expeculació que ens ha portat a la crisi s’hauria de considerar delicte d’alta traïció.

 4. yeagov ha dit:

  Considerant que amb aquests tripijocs financers han condemnat a milers de persones a la missèria crec que certes pràctiques econòmiques haurien de ser considerades terrorisme.

 5. Tomàs ha dit:

  Hi ha persones que malgrat la seva situació saben trobar un bri d’humor.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: