Kyle Cooper: l’art dels títols de crèdit

Recordo perfectament el dia que vaig veure Seven per primera vegada. No s’havia iniciat l’acció i Brad Pitt encara no es mullava sota la pluja buscant al Morgan Feeman. Però jo ja estava totalment enganxat a aquella pel·lícula. La culpa era d’un dissenyador gràfic que es diu Kyle Cooper, responsable dels títols de crèdit d’aquell meravellós thriller.

Des de que Saul Bass va revolucionar els crèdits de les pel·lícules de Hitchcock o de l’Otto Preminger aquests minifilms han evolucionat molt. I és que, a vegades, recordo més els crèdits que la pròpia pel·lícula. Són petites obres mestres que barregen el disseny gràfic, la música i la postproducció per obsequiar-nos amb una autèntica festa pels sentits.

Però, si voleu veure el treball d’aquest geni contemporani que és Kyle Cooper, i també d’altres artistes, podeu accedir al lloc web http://www.artofthetitle.com/ o al propi lloc web de Cooper http://prologue.com/ Us deixo, a més a més, un reportatge d’aquell programa de culte que era Silenci. Parareu més atenció als crèdits de les pel·lícules a partir d’ara? Estic segur que sí.

Àlex Ribes

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Kyle Cooper: l’art dels títols de crèdit
  1. Oriol López ha dit:

    No acostumo a arribar tard al cinema, però, després de llegir aquest article, encara seré més puntual.

  2. Mercè ha dit:

    Que m’apassionen els títols de crèdit! Penso que és un art i que m’hagués agradat dedicar-me.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: