Uns efectes especials… molt especials

M’agradaria compartir amb vosaltres un vídeo en el qual es demostra, una vegada més, que els efectes especials han revolucionat la manera de fer cinema al segle XXI. Una de les principals filosofies en l’us de la tecnologia digital rau en la possibilitat de retocar paisatges, afegint elements que no són en la realitat. Ara, quan veieu qualsevol escena, heu de pensar que el fum, la boira, les explosions, els reflexos en un vidre, els diferents elements decoratius, les construccions , alguns personatges o fins i tot grans masses de persones, estan afegits digitalment. Si us heu mogut abans amb programes com Photoshop, sabeu que la construcció i retoc d’imatges es basa en la possibilitat de treballar en capes per separat, capes que es van sobreposant una damunt l’altra. Aquesta tecnologia també es fa servir en imatges en moviment. Fixeu-vos en el que poden fer quatre paios amb molt poc diners… i amb molt talent. Benvinguts a l’apassionant món de la composició digital!

Àlex Ribes

http://alexribes.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Uns efectes especials… molt especials
 1. Oriol López ha dit:

  Impressionant, la quantitat d’extres que aniran a l’atur…

 2. Enric ha dit:

  Una passada, res tornarà a ser el que era

 3. lughdailh ha dit:

  No us ho penseu. Em dedico a la postproducció audiovisual i aquest sistema resulta car i lent. Actualment en 3D d’una forma quasi automàtica pots fer multituts (multituds enormes) en molt menys temps. Com a experiment és curiòs i te molt de mèrit, però en 3D integrat a l’escena seria la bomba.

 4. L'avi Joaquim ha dit:

  Com diu en lughdailh això ja es historia i aviat ho serà el que avui es novetat, es un mon fabulós en que de no estar-hi cada dia es perd el fil d’un dia per altre.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: