Jardí botànic de Durban

Avui toca presentar-vos el Jardí Botànic de Durban, us faré un breu resum,  encara que seria fantàstic poder visitar-lo  en un futur i poder comptar-me entre els 500.000 visitants al any que tenen la sort de passejar entre mig de les millor col·leccions del mon de orquídies, cícades i palmàcies.

Jardí Botànic de Durban, Durban

Durban és la ciutat on s’està celebrant el COP17 (Conferencia de les Parts sobre el Canvi Climàtic), en honor a totes les persones d’arreu del mon que s’han reunit per parlar i tractar d’arribar a un acord, com el Premi Noble, Arquebisbe Desmund Tutu, que avui ha demanat a Canada que es repensi la seva actitud d’afavorir l’explotació de les sorres bituminoses d’ Alberta i les rebutgi com ja va fer els 1980’s  en la campanya en contra de ‘whites-only’ per defensar els drets humans. Esperem que els polítics canadencs escoltin a la seva gent i protegeixin el seu entorn davant dels interessos de les multinacionals petrolíferes i que els EUA permetin un acord ja per les reduccions d’emissions de gasos de hivernacle i no esperar a renovar el protocol de Kyoto al 2020.

El Jardí Botànic de Durban es va començar al 1849 en època colonial com una zona de cultiu de nous conreus de interès comercial. A partir d’aquell moment es van començar a plantar deiferents especies i coleccions. Els objectius del jardí botànic són:

 • La conservació de la flora africana especialment orquiies, palmeres i cicades.
 • Demostrar el rol de les plantes en el verd de les ciutats i els beneficis socials i ambientals. Es donen cursos de jardineria orgànica i plantes medicinals.
 • Treballar amb altres jardins botànics en la conservació i manteniment  dels lligams dins la comunitat científica.
 • Despertar entre el públic apreciació per els jardins a traves de l’educació ambiental.
 • Mantenir els jardins com un lloc tranquil pels visitants com un dels llocs d’interès a la ciutat de Durban.
El jardí compta amb diferents zones dedicades a la flora autòctona i internacional, amb una zona per a concerts i espais per conferencies, congressos i festes. També hi té un llac, un arborètum  i el Jardí dels Sentits especialment creat per a gent cega.
Per molta més informació premeu aqui.
Jardí Natural
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Jardí botànic de Durban
 1. Oriol López ha dit:

  Fan ganes d’anar-hi!

 2. Tomàs ha dit:

  Com dius, a Durban Tots en hi juguem alguna cosa. El Planeta, com a casa comuna, necessita que es prenguin mesures immediates en alguns temes com la fam, l’accés a medicaments o a aigua potable, i també en el cas del medi ambient.

  Hores d’ara encara no he pogut llegir la premsa i no tinc gaires notícies del que s’haurà pogut o volgut aprovar a Durban, però pel bé de tot esperem que hagi estat un avenç.

  No parem de rebre males notícies en aquests temes i cal que en reunions internacionals com aquesta es comencin a acotar temes i a prendre decisions. I a molts interessos que priven els Estats a prendre compromisos.

  És important saber que faran la Xina i l’Índia, que encara que ara no siguin els països més contaminants, en un futur proper ho poden acabar sent.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: