2012: Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom

L’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat aquest any com a Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom. 

Tenint en compte l’importància de l’energia per el desenvolupament i els efectes sobre la productivitat, l’educació, la salut, els aliments, el canvi climàtic, les comunicacions i la seguretat del aigua. Les Nacions Unides reconeixent la necessitat d’ un desenvolupament sostenible ha decidit dedicar aquest any a l’energia sostenible per a totes les persones promovent les energies renovables, l’eficiència energètica i l’accés a l’energia.

Crec que és una bona iniciativa per posar-nos a prova en els nostres hàbits i consum d’energia. Tots hem de participar-hi. Els que tenim accés a l’energia a canvi de un preu, hem de ser més eficients en el seu ús, hem de saber d’on prové l’energia que utilitzem si de font renovables, carbó, nuclear, fòssils, podem plantejar-nos en variar hàbits de consum, plantejar-nos de posar plaques fotovoltaiques o tèrmiques i bé un munt de noves idees en esperen.

Els que no tenen accés a l’energia un 1,4 bilions de persones cal que puguin accedir-hi utilitzant les noves energies renovables, fugin del carbó i biomassa que provoca sovint desforestació. L’accés de l’energia dels països en desenvolupament a més de millorar els seus status personals ajuda a transforma els centres mèdics i dotar-los de aparells necessaris com refrigeradors per vacunes, il·luminació, aigua calenta , permet la telefonia i activa el comerç, redueix el consum de llenya i temps en recollida i millorar la cuina. La il·luminació permet estudiar i mantenir els comerços i altres activitats socials.

Cal enfocar de forma més sostenible els recursos que tenim i aprofitar-los acuradament per fer la transició cap a un món sostenible més just. On l’energia sigui un recurs renovable, accessible i sostenible per a tothom, que permeti el desenvolupament de la humanitat sota uns criteris d’igualtat que trobem a l’article 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans que diu:

‘Qualsevol persona pot prevaler-se de tots els drets i de totes les llibertats que aquesta declaració proclama, sense cap distinció de raça, de color, de sexe, de llengua, de religió, d’opinió pública o d’altra mena, d’origen nacional o social, de fortuna, de naixement o de qualsevol altra classe. Hom no farà tampoc cap distinció fonamentada en l’estatus polític, administratiu i internacional del país o territori del qual depengui jurídicament la persona, tant si es tracta d’un país o territori independent, com si està sota la tutela, encara que no sigui autònom o que estigui sotmès a qualsevol limitació de sobirania.’

Espero un any ple de solucions i energies renovables que permeti un desenvolupament realment sostenible per a tothom.

Jardi natural

http://www.unjardipermenjarsel.blogspot.com

Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “2012: Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom
  1. Oriol López ha dit:

    O anem cap a un món més sostenible, o anem cap al desastre. Els ciutadans ho sabem, els que prenen les decisions en nom nostre i sense consultar-nos, sembla que no els interessa saber-ho.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: