Internet ha mort

Senyores i senyors, m’ha costat moltíssim trobar un foradet en la meva atapeïda agenda per poder escriure aquestes línies. Des que va tancar Megaupload que no dono l’abast. Em falten hores per anar al cine, fer-me soci de videoclubs, subscriure’m a plataformes de “pay per view” per Internet i comprar àlbums musicals a l’iTunes Store. Pel que he pogut llegir, no sóc l’únic homo sapiens que ha pres aquestes dràstiques mesures ençà del tancament, una font fiable, com és el diari El Mundo, així ho corrobora.

És la fi d’Internet tal i com la coneixem, benvolguts amics i benvolgudes amigues. I això que encara no s’ha aprovat la “SOPA” dels Estats Units. No ho escampin gaire, però un ocellet m’ha dit que quan s’aprovi, la Wikipedia deixarà d’existir. Així que aquesta tarda he pensat d’apropar-me a una bona llibreria per adquirir tots els volums de l’Enciclopèdia Catalana i de l’Enciclopedia Espasa abans no s’esgotin a causa l’imminent marabunta, àvida de cultura “legal”, que inevitablement ho arrasarà tot durant les properes setmanes.

L’ocellet, curiosament, res no m’ha dit sobre els mapes que circulen lliure i gratuïtament per Internet. Però això, per força i per lògica humana, no pot ser pas gaire legal. I doncs, ¿què passa amb les empreses que des de sempre s’han dedicat a editar atles, globus terraqüis o plànols geopolítics? No cal ser cap Nostradamus per adonar-se que aquesta bicoca online tampoc durarà gaire. Em sembla que avui a la tarda aprofitaré el viatge a la llibreria per comprar un parell o tres d’Atles actualitzats i d’aquí a dos anys —quan Escòcia sigui independent i Catalunya…bé, i Catalunya hagi inaugurat unes quantes rotondes més— ja en compraré de nous.

No hem d’oblidar tampoc el sector, cada cop més creixent, dels videojocs. Avui no, que tinc la tarda molt i molt ocupada, però demà passaré sens falta per la botiga a reservar una còpia —vull dir una còpia original, de les que es paguen, per descomptat— de totes les estrenes des d’avui fins el 2014.

L’únic problema que no em deixa dormir, a part del meu sou de mil·leurista que hauré d’estirar molt i molt, és que no sé pas on encabiré, al meu piset, tot aquest coneixement i tota aquesta cultura. Bé, segurament podré fer un lloc per a la discografia de Bisbal, Bustamante, Alejandro Sanz, Estopa, Carlos Baute, Pignoise, Melendi i Ramoncín, ben a prop del rotlle de paper de vàter (en Murphy m’ha ensenyat que pot acabar-se quan menys t’ho imagines) però dubto que allà m’hi càpiga també la filmografia de l’Almodóvar en DVD amb extres de making of i comentaris del director, per exemple. És un autèntic maldecap (i això que no he mencionat ni tan sols l’extensa col·lecció de llibres de la Lucía Etxebarria o la d’Álvaro Pombo, per citar un parell d’exemples addicionals).

Potser seria interessant plantejar-nos la via del suïcidi col·lectiu.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Tagged with: ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Internet ha mort
  1. Clidice ha dit:

    Això de les rotondes m’ha arribat a l’ànima. Què trist lu nostre!

  2. Àlex Ribes ha dit:

    Bisbal? Bustamante? Alejandro Sanz? Fes-me cas: allunya això del teu pis. Et pot agafar alguna malaltia de difícil cura. Ei, molt bon article!!!!!

  3. Oriol López ha dit:

    Jo fa temps que tiro mà de les biblioteques públiques, en lloc d’atapeir de llibres i discs les prestatgeries, però segur que també voldran acabar amb les biblioteques. La pela és la pela i la cultura els la porta fluixa, amb perdó.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: