Castizo way of life

Notícia publicada avui, 7 de febrer de 2012, a El Periódico:
“José Manuel del Río, intèrpret, director i promotor del musical Dos pájaros y un trío, sobre cançons de Serrat i Sabina, ha negat aquest dimarts en declaracions a EFE que hagin pretès confondre el públic fent passar l’espectacle per un concert dels cantants. “Queda claríssim que no són ells”, sentencia. El musical, que fa dos anys i mig que gira per Espanya, es va estrenar dilluns a la nit al Teatro Häagen-Dazs de la Gran Vía de Madrid amb un gran escàndol. Part del públic esperava que sortissin a l’escenari Serrat i Sabina, es va considerar enganyat per la publicitat i va exigir, sense èxit, la devolució dels diners.
“¿Però com pot imaginar-se ningú una cosa així? Primer, ells anirien a un gran recinte, no a un teatre que té 728 localitats; el preu mai seria d’entre 25 i 30 euros com era al Häagen-Dazs i qualsevol que sigui seguidor d’ells sap que la seva gira comença a Hispanoamèrica”, rebat Del Río. Està previst que Serrat i Sabina comencin la seva gira amb Dos pájaros contraatacan a l’Argentina el 5 de març i no arribaran a Espanya fins al 29 de juny, quan actuaran a Saragossa.
La reacció del públic, assegura Del Río, els va sorprendre “moltíssim”. El grup està format per 11 músics, dels quals quatre, inclòs ell, canten durant dues hores els temes més coneguts del duo. El promotor admet que el problema pot haver estat el cartell anunciador, que han utilitzat per primera vegada a Madrid, i en què es pot veure sota el títol de Dos pájaros y un trío un barret de copa i un barret sota dos focus i retolats amb els noms dels populars cantants”.
La protesta del públic és lògica. Quan es va estrenar Grease a Barcelona jo esperava que actuessin el John Travolta i la Olivia Newton-John. Aquesta decepció la vaig patir també amb l’obra Fama. Vaig comprar les entrades amb l’esperança de veure a Leroy Johnson. Sort que vaig sospitar una mica quan vaig veure que actuava una banda de tribut a Nirvana. Volia escoltar en directe Smells like a teen spirit i, com sóc molt llest, vaig pensar que era una mica complicat que Kurt Cobain vingués a cantar.
Una pregunta molt innocent: si en el pòster posa “Dos pájaros y un trío cantan por Sabina y Serrat”, el concert és en un teatre de 700 persones i, a sobre, té un nom de gelat, no serà que és un concert d’una banda de tribut? Una altra pregunta també molt i molt innocent: no es van fixar en el “por”? Tercera pregunta innocent: ells que defensen a capa i espasa el castellà, se saben les preposicions: a, ante, bajo, cabe, con, contra… por…? I la tercera i definitiva pregunta innocent: no és això una mostra més del “castizo way of life” i “pa chulo, mi pirulo”?
Potser pel proper pòster hauria de dir: “Dos pájaros y un trío suman cinco. En consecuencia, usted va a asistir a un concierto de tributo a Sabina y Serrat, que ya hace años que actúan en recintos mucho más grandes que éste y que no tienen nombre de helado que, a su vez, tienen nombre de furgoneta alemana. Por lo tanto, cuando vea aparecer a cinco tíos gordos y bajitos, no se alarme y pida que le devuelvan la entrada. Que son gordos y bajitos, pero cantan muy bien”.
Tot i així, aquesta notícia m’ha fet entendre el perquè a les instruccions de la caixa de sabó Dove posa “utilizar como un jabón normal”. Vés a saber el que fa la gent amb el sabó. També en la caixa de la planxa Rowenta ens avisa del següent: “no planchar la ropa sobre el cuerpo”. Sort que la majoria de la gent no planxa els calçotets.
Per cert, sabeu que hi ha persones que es mengen els supositoris? Demano, des d’aquí, que surti un dibuix a les instruccions dels supositoris abans que algú prengui mal. I és que, si el teu alè fa olor a supositori, resulta poc convincent qualsevol mena  d’explicació.

Àlex

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Castizo way of life
 1. edubeltranedu ha dit:

  A la revisió mèdica que ens fan a la feina, ens donen la típica bosseta amb un got i un tubet pel pipí de l’ analítica d’ orina. Imprés a la bosseta diu ( literalment):

  1.- orine dentro del vaso
  2.- vacie el contenido en el tubo
  3.- Tire la orina sobrante

  No hase falta desir nada más

 2. Oriol López ha dit:

  Jo tinc una estranya sensació quan al metro la megafonia va repetint que no baixem a les vies. I penso: ara ens diran també que no ens donem cops de cap a la paret, que podem prendre mal.

 3. Maria Boix ha dit:

  A les instruccions de les rentadores, assecadores i microones hi diu que no hi posis els animals de companyia. Fa anys em varen explicar d’una dona que passava l’aspiradora sense endollar-la. I una coneguda meva m’explicava que ella pelava les cebes i totes li sortien dolentes, ella anava treient capes. També un conegut meu (diuen que superdotat) pretenia posar la patata per fer brou amb pell, quan li vaig preguntar si estava boig, em va dir: “al caliu bé que es fan amb pell”. Sembla mentida que encara hi hagi gent tan inculta, però és la crua realitat. Com jo sempre dic, la intel·ligència absoluta, no existeix.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: