Esmorzar maia

Cacau, de Karina Santos, Flickr

Cacau, de Karina Santos, Flickr

L’esmorzar típic dels maies era unes “tortillas” de panís i una tassa de cacau. Aquest cacau es preparava com una beguda freda, amb cacau i aigua, a la qual es podien afegir alguns grans de panís, i fins i tot, picant. De vegades  s’endolcia amb mel.

El maia, un cop esmorzat, se n’anava a treballar i, en tornar de la feina, feia una única menjada, integrada per “tortillas” de panís, llegums i, de vegades, carn o peix.

Font: “La América Precolombina” (1989), de Manuel Lucena Salmoral

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia.

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “Esmorzar maia
  1. Tomàs ha dit:

    Arreu hi ha menges típiques pròpies de cada indret i que amb el temps esdevenen costums.

    Pel que expliques sembla un plat energètic, pensat per poder fer front a treballs físics.

  2. Albert ha dit:

    Em quedo amb la truita d’espàrrecs de la meva tieta.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: