
Cacau, de Karina Santos, Flickr
L’esmorzar típic dels maies era unes “tortillas” de panís i una tassa de cacau. Aquest cacau es preparava com una beguda freda, amb cacau i aigua, a la qual es podien afegir alguns grans de panís, i fins i tot, picant. De vegades s’endolcia amb mel.
El maia, un cop esmorzat, se n’anava a treballar i, en tornar de la feina, feia una única menjada, integrada per “tortillas” de panís, llegums i, de vegades, carn o peix.
Font: “La América Precolombina” (1989), de Manuel Lucena Salmoral
Oriol López
Arreu hi ha menges típiques pròpies de cada indret i que amb el temps esdevenen costums.
Pel que expliques sembla un plat energètic, pensat per poder fer front a treballs físics.
Sí, un esmorzar per a una jornada de dur treball.
Em quedo amb la truita d’espàrrecs de la meva tieta.
Esmorzar truita d’espàrrecs també ha de ser una bona manera de començar el dia.