Franco en una nevera de Coca Cola

Llegit a “El Periódico” (16-2-12)

La Fundación Francisco Franco demandarà Eugenio Merino, autor de l’obra Always Franco, una escultura exposada a la Fira d’Art Contemporani de Madrid (Arco) que reprodueix la figura del dictador vestit de militar dins d’una màquina de refrescos.

L’escultura del dictador Franco dins d’una nevera no ha deixat indiferent a cap visitant d’ARCO.

“El muntatge és grotesc, xavacà i ofensiu”, segons l’entitat. Per a això, el vicepresident de la fundació, Jaime Alonso, ha anat aquesta tarda amb un notari a l’estand de la galeria ADN, on s’exposa l’obra, per fer fotografies de la peça i adjuntar-les a la demanda civil que presentarà aquesta setmana”.

A mi m’agradaria també posar una demanda a l’autor. Em sento totalment ofès perquè és un muntatge grotesc, xavacà i ofensiu que atempta contra lo noble imatge de la Coca Cola. Tots hem crescut amb les bombolles d’aquest refresc. Vinculem el nostre creixement emocional i afectiu amb el sabor tan característic de la Coca Cola: els aniversaris quan érem petits, els dinars familiars, el primer petó, els primers cubates, la primera llauna… I ara, què? Aquest artista de dubtós gust ha ficat a aquell infecte dictador dins d’una nevera de Coca-Cola! I qui ho netejarà després? Jo no penso beure cap Coca Cola més no sigui que hagi passat per la nevera i hagi quedat algun virus de fascisme, intolerància, violència, homofòbia, masclisme i anticatalanisme al seu interior. És més, crec que haurien d’aïllar la nevera i cremar-la quan abans millor. Amb aquella merda amb bigoti inclosa, evidentment.

Ai, aquests artistes que volen provocar! Que deixin en pau un símbol de la nostra vida tan important com la Coca Cola. Mira, m’han entrat ganes de beure una.

Àlex

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Franco en una nevera de Coca Cola
 1. Maria Boix ha dit:

  Ni un camió de fems es mereix que li posin això a dins!

 2. Oriol López ha dit:

  El que és una vergonya és la pròpia existència de l’esmentada “Fundación”.

 3. yeagov ha dit:

  Aquest artista no sap que ha fet, pot haver traumatitzat molta gent. Imagineu-vos anar a la botiga de la benzinera, obriu la nevera de les begudes i us trobeu a un dictador, millor que ens traguem ràpid aquesta imatge del cap. Jo també crec que la Coca-Cola hauria de demandar Merino per haver associat una nevera amb el seu logotip i un vell dictador difunt.
  Ara, més seriosament, crec que la Fundación FF pot haver aconseguit el propòsit contrari al que ells buscaven, han donat una publicitat extra a Merino, que ara ja pot dir que una organització feixista el volia portar als tribunals.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: