Imsersovisió

Rússia ha escollit com a representants a Eurovisió a un grup de iaies de més de 70 anys. La notícia em sembla genial. La llàstima és que vagin a un festival tan hortera i decadent com és aquest per demostrar la seva vàlua. No dic que siguin contractades pel Primavera Sound o pel Sónar però aquesta notícia té certa repercussió perquè tots sabem com funciona allò tan estúpid del glamour que imposa el negoci de l’espectacle.

Per aquest motiu, res em sembla més estimulant que el triomf de cantants com la britànica Adele o la televisiva Susan Boyle. No s’embolcallen de vestits diminuts per disfressar mancances vocals com fan altres, no exploten visualment en els vídeo clips les hores que es passen al gimnàs amb desenes de “personal coachs” i no juguen amb l’erotisme dissenyat per un expert en màrqueting. Algú podria dir que no ho fan perquè el seu físic impedeix l’accés a la categoria de sex symbol però aleshores hauríem de posar en entredit les bases mateixes de la professió de cantant. I és que, per damunt de tot, les dues cantants britàniques el que tenen és una veu i un talent simplement magnífics.

Tot i així, més enllà dels acudits que pot generar la presència de les àvies a Eurovisió, el que ens hauríem de replantejar és el paper que concedim a les persones grans a la nostra societat. La vellesa hauria de ser un capital important. L’experiència no s’aprèn en cap màster de nou mil euros. El temps viscut, si s’ha aprofitat, val més que qualsevol doctrina imposada per la dictadura de la postmodernitat. La constatació d’haver superat amb èxit els obstacles als què la vida diària ens sotmet no ha de ser gratuïta.

Si realment volem que la nostra societat pugui observar-se diàriament al mirall, sense experimentar cap segon de penediment, hauríem de garantir que els darrers anys de la vida es dibuixessin amb uns altres colors, més cridaners que el gris d’unes pensions vergonyants o d’un exili induït per no ser ja productius econòmicament.

Per aquesta raó, visca la Imsersovisió!

 Àlex

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Imsersovisió
  1. Oriol López ha dit:

    I jo crec que aquí internet, els blocs i les xarxes socials, poden tenir un paper molt important per fer que aquest coneixement acumulat al llarg de tota una vida no es quedi en un racó i pugui revertir en benefici de tota la societat. Per això és fonamental garantir, en la mesura del possible, no tan sols competències digitals, que també, sinó unes condicions de vida dignes als nostres avis i a les nostres àvies.

  2. Tomàs ha dit:

    Encara no he vist cap vídeo dels representants russos, però havia llegit la notícia a la premsa. Bé, Espanya té les “noséquè de Mòstoles”, que d’aquí uns anyets també podran anar a Eurovisió.

    Pel que fa a la segona part del teu post, dir que en els moments actuals encara és més difícil garantir que les persones grans podran tenir tot allò que s’han guanyat al llarg de la seva vida.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: