Educació de qualitat?

L’educació és un tema que últimament està en boca de tots. I amb raó. L’última vaga d’estudiants, malgrat els incidents finals i la poca promoció que en van fer els mitjans -que només van comentar els aldarulls – és un exemple de la pobresa i la manca d’una educació de qualitat al nostre país. Com a estudiant que sóc, em veig en el meu dret de reclamar un ensenyament adequat a les necessitats d’avui i als requeriments de la població que, actualment, paga per una educació vergonyosa.

No conec la situació de les universitats privades, però sí la de les públiques. Públiques que, a aquest pas, s’acabaran privatitzant. Les taxes universitàries augmenten dia rere dia, però la qualitat educativa no segueix el mateix curs. Tot el contrari.

A la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona la situació està arribant a un límit quasi bé patètic. Nosaltres, que hem de ser els comunicadors del futur, veiem com l’única formació que no ens donen és la de comunicar adequadament. Ens acostem al final de segon de carrera i el plató i la ràdio els hem trepitjat quatre vegades comptades. Els meus companys i jo ens veiem estancats en un seguit d’assignatures que es repeteixen any rere any i que no ens porten a cap conclusió concreta: l’única sensació que ens queda quan acabem el semestre és “un cop més, no he après quasi bé res”. I sí, per això paguem 1.400 euros.

A part de la falta de professors (alguns més qualificats que altres), falten aules que s’adeqüin a les necessitats de l’alumnat i professorat. A més a més, en el cas de la carrera de periodisme, l’única formació que ens donen és aquella base teòrica (història de la comunicació, teories de la comunicació, etc.) i aquella centrada en els nous mitjans. D’aquestes assignatures, les que vulguis. Però, de què parlarem en un futur els periodistes si no ens formen adequadament? Com podem parlar de política, economia, cultura o esports si no dediquen assignatures a aquestes temàtiques?

En fi, no sóc la única que ha intentat posar de manifest tota aquesta problemàtica. Des de les nostres possibilitats i límits, els estudiants comencem a lluitar pels nostres drets.

Xènia Santigosa Jurada

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Educació de qualitat?
  1. Oriol López ha dit:

    Amb un mercat del treball cada cop més competitiu, una bona formació és clau. Una educació de qualitat no ha de ser necessàriament més cara i, en tot cas, invertir en educació és invertir en futur. Per una educació de qualitat per a totes i tots!

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: