Prefereixen no dutxar-se que quedar-se sense internet

Informació publicada al diari ARA:

Què preferiries? Quedar-te sense dutxa o sense internet? La resposta sembla òbvia, però els resultats d’un estudi sobre hàbits a internet del Boston Consulting Group (un observatori empresarial internacional) dut a terme a diversos països del món mostren una realitat sorprenent.

D’acord amb les dades recollides per aquest grup de treball, un 37% dels xinesos, un 17% dels ciutadans del Regne Unit, un 14% dels russos i un 10% dels alemanys sacrificaria la seva higiene personal per no quedar-se sense connexió a la xarxa”.

Heu anat alguna vegada dins d’un autobús o al metro, quan s’apropa la calor, i la vostra pituitària ha estat agredida per una fortor intensa, profunda i amb la solera d’allò que ha guanyat amb el temps? Heu mirat a esquerra i a dreta per assegurar-vos que no era necessari trucar al Grissom de CSI Las Vegas? La vostra mirada ha col·lisionat amb un rostre brut, o unes ungles de les que porten tota una civilització a sota, o una roba que sembla feta de cartró? Si és així, no us preocupeu. És un geek que ha hagut d’escollir entre internet o una dutxa.

Però més enllà d’estudis del tipus “què passaria si?” la realitat és que no cal donar a escollir entre hàbits higiènics o una altra cosa. Hi ha persones que ja van escollir fa temps. Són ciutadans que tenen por al contacte del sabó amb la seva pell, especialment si està barrejat amb aigua. Pateixen per perdre la seva olor natural, aconseguida amb esforç durant setmanes i setmanes. No volen desprendre’s d’aquell aroma amb personalitat. Es tracta d’una qüestió identitària. Com diria Ortega i Gasset: “jo sóc jo i els meus alerons fètids”. Volen ser les Armes de Destrucció Massives del seu barri, un perill químic amb el què únicament es pot lluitar amb màscares antigas.

Per què ho fan? En quin moment de les seves vides van decidir que una inofensiva ampolla de Sanex podia condemnar les seves ànimes? Són ells els verdaders antisistema? I si són antisistema, per què ho són per sistema?

Si els patiu en llocs públics, eviteu-los. Penseu que poden entrar en autocombustió en qualsevol moment. Mai se sap a què pot portar la combinació de fluids corporals estratificats a la pell durant llargues jornades de calor.

 Àlex

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Prefereixen no dutxar-se que quedar-se sense internet
 1. josep112 ha dit:

  Hi ha qui confon “Eau Sauvage”, amb “Eau de Sobache”
  He recordat moltes situacions en les que m’he sentit (mai millor dit) agredit per uns efluvis provinents d’unes aixelles que no recorden la darrera vegada que van estar en contacte amb aigua i sabó.
  Només em passa a mi, o es tothom que, en aquests casos, el primer que fa és, dissimuladament, comprovar que l’agressió olfactiva no provingui del nostre propi cos, sobtadament abandonat per el desodorant?
  Si els aromes diguem-ne “puntuals” són diferents (i per tant diferenciables) dels que tenen “solera”, estem salvats: els narius-víctimes de l’atac sabran que en la nostra ofensiva sensorial no hi ha mala fe. El problema és si s’ha de ser un Jean-Baptiste Grenouille (El Perfum, de Patrick Süskind) per trobar la diferència entre una pudor momentània o una ferum aconseguida a base de constància.

 2. Oriol López ha dit:

  A mi, més que les olors a humanitat, mentre no siguin excessivament intenses, el que més em molesta són determinades olors de colònia que fan algunes persones que, suposo que perquè deuen tenir por que el desodorant les abandoni i se’ls noti l’olor corporal, deuen fer servir un litre de colònia cada dia i hi ha determinades colònies que fan una olor ben desagradable. No us hi heu trobat algun cop?

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: