Tu no ens representes

 

Tu no ens representes. Tu, que esmicoles vidres, mobiliari urbà, que cremes contenidors i cafeteries. Tu, que assenyales amb pintura vermella una botiga de roba infantil perquè altres com tu trenquin l’aparador. Tu, que fas una botifarra a una mare que implora a dins. Tu, que ets antisistema per sistema i que no contribueixes a construir un sistema millor perquè tampoc pots fer de tu quelcom millor que ahir o abans d’ahir. Tu no ens representes.

Tu no ens representes. Tu, que dibuixes titulars impossibles, que manipules la veritat amb l’excusa d’una llibertat d’expressió mal entesa, que insultes a tort i a dret, que menysprees fins i tot l’excel·lència, que fas de la demagògia el teu hàbitat natural. Tu, que entens el periodisme com una mena de poder al servei del la mentida i la por. Tu no ens representes.

Tu no ens representes. Tu, que fiques la mà en diner públics, que fas de l’amistat una cosa perversa i interessada. Tu, que et creus indestructible, el més gran dels lladres, el més intocable dels estafadors. Tu, que ets un antisistema de guant blanc, que no trenca aparadors però que s’aprofita de la ingenuïtat d’una societat que li permet tot. Tu no ens representes.

Tu no ens representes. Tu, que has jugat amb els estalvis d’altres persones, que has arriscat tot i més perquè creies que tard o d’hora els poders et salvarien el cul, que has finançat somnis impossibles sense cap mena de respecte pel futur, que t’has lucrat amb l’esperança, que has traficat amb les drogues més addictives de totes: la supèrbia i la vanitat. Tu, camell del sistema financer. Tu no ens representes.

Tu no ens representes. Tu, que veus cada dia el teu putrefacte somriure reflectit en el mirall. Tu, que vens fum a quatre anys vista, que fabriques discursos profidén, que arreplegues dòcils ovelles perquè aplaudeixin el teu ego amb la llum dels flashos per testimoni. Tu, que mai has volgut servir, que t’has allunyat de la realitat real en un punt de no retorn, que inflames odis i pors, que abaixes al cap quan et convé i vens la teva ànima al diable que ofereixi un preu més alt. Tu no ens representes.

Potser ningú ens representa. O potser són milions. Potser són invisibles o potser els veiem a diari. Potser són lluny o potser a un metre. Potser no tenen veu o, si la tenen, potser estan callats. Potser ets tu. Potser som nosaltres. El que queda clar, és que ells no ens representen.

Àlex

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Tu no ens representes
  1. yeagov ha dit:

    Totalment d’acord. Les destrosses que aquests vàndals han provocat a Barcelona ens costaran quasi 600.000 euros només en danys al mobiliari urbà, a tot això cal afegir les botigues i negocis particulars que han patit danys, com l’Starbucks de la Plaça Urquinaona que va ser incendiat pels vàndals, i algunes agressions comeses contra persones. Però també el prestigi de la ciutat de Barcelona ha sofert un dany irreparable ja que a la premsa estrangera han aparegut imatges en les quals Barcelona semblava el Beirut dels anys 70.
    Qui la fa l’hauria de pagar però em temo que un cop més la Justícia serà condescendent amb aquests vàndals antisistema que en realitat són una colla de fills de papà malcriats i capriciosos acostumats a fer el brètol sabent que mai les seves malifetes tindran conseqüències per a ells. L’Ajuntament de Barcelona hauria de reclamar a aquests fills de papà que paguin ells o les seves famílies els danys materials tant a la propietat pública com la privada, i que indemnitzin les persones que han patit agressions com és el cas d’aquell home a l’Estació de Sants que va ser agredit. I aquells que no tinguin la residència habitual a la ciutat expulsar-los en direcció a la seva ciutat d’origen prohibint-los tornar per un període llarg. Ens hem de desempallegar d’aquests brètols d’una vegada.

  2. Oriol López ha dit:

    No, no ens representen.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: