Art urbà sorprenent

Una de les funcions principals de l’art hauria de ser la de sorprendre. No cal dir que l’objecte artístic en sí mateix, el seu contingut o el seu missatge poden tenir una clara vocació per a la sorpresa. Però també aquesta capacitat de l’art rau en el lloc on el podem trobar. La ciutat, amb l’anonimat a que moltes vegades sotmet a la creativitat, pot ser un bon espai perquè l’artista deixi volar la seva imaginació. En aquest post he volgut retre un petit homenatge a l’art urbà, sense subvencions, sense el peatge que es paga a uns polítics que moltes vegades l’únic que busquen és la fotografia, sense la pedanteria amb la què es vesteixen determinades propostes. És l’art nu, sense concessions. A més a més, us porto un vídeo de l’artista urbà (o col·lectiu d’artistes) Banksy. Sobre ell s’ha escrit molt, s’han fet documentals (Exit through the gift shop) i comença a formar part d’un fascinant teixit de llegendes urbanes. El cert és que la seva genialitat, tot i fer-se des de l’anonimat, hauria de començar a estar present en l’àmbit acadèmic. 

Àlex

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Art urbà sorprenent
  1. Oriol López ha dit:

    Hi ha molta creativitat i molt d’art al carrer i, en general, fora dels circuits comercials de l’art, i també molta cosa que passa per art en aquests circuits i que realment no ho és. Jo crec que en aquest àmbit hem d’atrevir-nos a tenir un criteri propi, encara que no coincideixi amb el majoritari o amb el del reputat crític d’art de torn.

  2. yeagov ha dit:

    El mes de novembre vaig atrevir-me a criticar una obra d’art d’un museu de Dortmund i encara estic pagant aquella gosadia. Tot i així continuo creient que fa molt de temps que l’art ha perdut el senderi o que intenten fer-nos passar bou per bèstia grossa. El grafiti és en opinió meva una manera d’embrutar visualment la ciutat. Fa veritable angúnia veure les persianes i de vegades les parets plenes de gargots sense sentit. I ens han volgut fer creure que el grafiti és una forma d’art, quan la majoria dels grafitis són simples gargots sense sentit.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: