Mc Merda

Llegit al diari ARA:

“Em costa creure que hagin passat dos anys. Jo semblo dos anys més gran, però ella està igual”. L’artista novaiorquesa Sally Davis no fa cap referència a cap relació sentimental, sinó a l’obra que l’ocupa des de fa 730 dies: una hamburguesa de McDonald’s. Davis porta retratant l’entrepà i les patates que l’acompanyen des que se’l va comprar, i ha batejat l’obra amb el nom de ‘Happy Meal Project’.

Trobeu moltes diferències entre la fotografia de l’esquerra i la de la dreta? Doncs estan separades per 727 dies. El menjar (?) no s’ha podrit. No ha sortit cap mena de civilització verda i fastigosa. Cap cuc ha gosat donar-se un festí, ni fer servir cap descompte 2×1. És la Mc Merda, símbol de la nostra Mc Civilització, integrada per Mc Gilipolles (com jo) que alguna vegada s’han xutat en vena Mc Colesterol i Mc Greixos amb la sensació de ser molt i molt Mc Modern, perquè s’ha de dinar molt Mc Ràpid.

Però, més enllà del debat gastronòmic i/o dietètic, el treball d’aquesta artista (a la què vull felicitar per estar disposada a tenir a casa durant dos anys aquesta mena d’arma de destrucció massiva) ha fet desbordar la meva malaltissa imaginació. Perquè, i ara seriosament (…o no): trobeu alguna diferència entre les dues següents fotografies?

Bé d’acord… no xiuleu… és un fotomuntatge. El decorat ha canviat durant aquests anys i he posat el mateix. Tanmateix, sobre el fet demostrable que Jordi Hurtado no envelleix hi ha moltes teories: que si és un cyborg, que si va deixar les preguntes enregistrades ja fa molt temps, que si és un extraterrestre que ha viatjat des del futur, que si el personatge de Richard en la sèrie Lost es va inspirar en Jordi Hurtado, que si és com Benjamin Button que envelleix al revés i el programa l’acabarà presentant amb bolquers… No sé quina teoria defensar. Tot i així, el problema no és si l’hamburguesa es podreix o no, o si Jordi Hurtado és el Dorian Gray de la televisió. En la meva modesta opinió el problema més greu és que ens envolta gent que està podrida des de fa temps. Us diu alguna cosa el canal Intereconomía? Doncs, això.

 Àlex

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Mc Merda
  1. Oriol López ha dit:

    Ja se m’han tret del tot les poques ganes que pogués tenir de tastar-les.

  2. yeagov ha dit:

    Jo crec que Jordi Hurtado és un robot, crec que és la teoria que té més partidaris. També podria ser que tingués un retrat que envelleix per ell com en Dorian Gray, potser Jordi Hurtado és Dorian Gray.
    El món de l’art està molt malament, està en decadència total, hem passat de les meravelles de l’art de segles anteriors a fotografiar una hamburguesa durant dos anys.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: