El bon periodisme, de la mà de Mònica Terribas

La polèmica elecció del nou director de TV3 no va ser en cap moment l’aspecte central de la xerrada que Mònica Terribas va realitzar aquest dijous a la UVic. Terribas va entrar a la sala Mercè Torrents somrient i segura, decidida a parlar només d’una qüestió: el bon periodisme i la responsabilitat social. La periodista només va fer referència a la seva destitució per assegurar que després de quatre anys a la direcció de TV3, tenia ganes de descansar.

Mònica Terribas

Molts professionals de la comunicació haurien d’aprendre de Terribas. Senzilla, apassionada i bona comunicadora. En la xerrada, va assegurar que els mitjans haurien de trobar l’equilibri entre els números i els continguts, però va lamentar que la crisi havia afavorit que els mitjans estiguessin governats més pels números que no pas pels continguts. Tampoc va perdre la oportunitat de remarcar la responsabilitat social de l’audiència, assegurant que la població hauria d’apostar pels continguts socialment necessaris. Terribas també va posar d’exemple en més d’una ocasió al seu amic Pep Guardiola, amb l’objectiu d’assegurar que l’excel·lència ha d’anar acompanyada d’altres valors.

La conferència d’aquest dijous també va ser un acte de reivindicació del periodisme d’investigació. “Els empresaris haurien d’apostar pel periodisme d’investigació, ja que vol més temps, dedicació i esforç”, assegurava la mateixa Terribas. “Els empresaris i anunciants són també responsables de la imatge dels nostres mitjans”, afegia.

Admiro la feina que Mònica Terribas ha realitzat al capdavant de Televisió de Catalunya. Però admiro encara més la seva capacitat d’atrapar l’audiència, de mostrar-se seriosa i bromista al mateix temps. És una professional de cap a peus, un referent per a tots els estudiants de periodisme. Segurament, després de deixar la direcció de TV3, la periodista tornarà a la seva tasca de docent a la UPF. Desitjo, de tot cor, que es reincorpori aviat a la televisió per fer el que realment se li dóna bé: el bon periodisme.

 

Xènia Santigosa Jurada

http://panoramiquesdelmon.blogspot.com.es/

Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: