Bànkia i la Torxa Olímpica

 

Estic fent neteja d’arxius i de carpetes d’ordinador perquè estic canviant de feina (dins la mateixa empresa).

Això m’ha portat a “desempolsar” documentació guardada de cursos que he fet sobre gestió de personal, gestió d’equips de treball, comunicació a les organitzacions…

Doncs bé, he rescatat “El cas de la Torxa Olímpica”, que diu:

“Com pot ser que hagi fallat l’arquer, els seus substituts, i el mecanisme d’encesa electrònica? I aquell home enfilat al pebeter vestit amb una granota de fer feina…! Qui li va manar que encengués el pebeter amb un diari rebregat i encès per la punta?

Quin desastre, ho ha vist tot el Món! Vull saber ara mateix de qui ha estat la decisió!

… Senyor. L’ordre va partir del director tècnic de protocols de l’estadi.

Doncs que vingui!

Director de protocols: en fallar el tirador a tothom li va entrar el pànic. Els arquers suplents no varen voler prendre la responsabilitat. Tothom trucava tothom per saber que s’havia de fer. Alguna cosa s’havia de fer. No es podien començar els Jocs sense la Flama Olímpica encesa!

Prou, no vull sentir res més. Tothom se n’estarà rient de nosaltres.

..Senyor, hem rebut un telegrama de Sevilla agraint-nos la solidaritat. Diuen que l’enfonsament del Curro i de la Caravel·la ha quedat àmpliament superat.

Ja està bé senyors, analitzem fredament les causes de la desfeta i avaluem-ne els danys. Els escolto.

El director de planificació i recursos: Ja ho vaig dir i no se m’han donat els recursos suficients. Faltava Planificació. No n’hi havia prou amb un arquer titular i dos de suplents, en calien almenys cinc. I dos sistemes d’encesa automàtica, en comptes d’un.

La idea de l’arquer és original, però tota la responsabilitat recau en un sol home. Aquest home necessitava un treball de preparació que no s’ha fet, ni amb ell, ni amb els suplents. Calia “Crear Equip”, fer pinya, compartir la responsabilitat i la pressió.

Escoltin, no és això. Vostès no tenen tota la Informació, hi ha dades que expliquen el desastre. Dins el grup d’arquers hi havia dos grups: els que volien penjar de la fletxa una pancarta que digués “Freedom to Catalonia” i els que s’hi oposaven. Això s’ha mantingut en secret fins ara, però ha estat una font de tensions i de pactes amagats.

Tot això s’hagués evitat, si tal i com proposava haguéssim aprovat un Reglament sobre funcions, drets i obligacions de l’encenedor de pebeters olímpics.

Bé senyors, no en parlem més. El que cal és mirar endavant, en definitiva la Flama crema al pebeter. Diran que un cop més el tarannà mediterrani, i la nostra capacitat d’improvisació i d’imaginació, han resolt els problemes a mesura que s’han presentat.

Per cert senyors, he rebut una nota de l’empleat que va encendre la flama que diu que si tenim pensada la manera d’apagar el pebeter el darrer dia, que ell té uns cubells d’aigua preparats, que, si cal, no li faria res”. (Copyright CDI).

Doncs bé, en llegir avui el merder de Bankia, m’ha semblat que el cas anterior encara és vigent.

Aquest és un cas exemplar. No haurien d’haver deixat que Caja Madrid (amb problemes greus de “totxo”) es fusionés amb 6 o 7 Caixes més (totes elles també amb problemes greus). Varen aconseguir una Caixa més gran, però amb problemes més grans. Ara bé, tot valia si es passava per davant de La Caixa. Un cas de megalomania que ens acabarà costant diners.

El govern del PSOE ja va destinar diner públic per Bankia. Ara acabo de sentir per la radio que el PP nacionalitzarà Bankia.

I, mentre, què ha fet tots aquests mesos el Banc d’Espanya al respecte?

Però si fa unes poques setmanes en Rodrigo Rato proposava que Bankia pugnés per quedar-se amb Banca Cívica o amb CatalunyaCaixa. I fins i tot  volia fusionar-se d’igual a igual amb CaixaBank i endur-se la Seu principal a Madrid!

Serà que algú d’aquest no s’ha llegit el cas de la Torxa Olímpica!!!

Tomàs Ramos

http://trt2009.wordpress.com

Quant a

Andròmina semiorgànica arribada de l'espai exterior per conèixer-vos millor. Interessat en tot. He d'omplir la meva base de dades.

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
10 comments on “Bànkia i la Torxa Olímpica
 1. yeagov ha dit:

  Comentaven l’altra dia que el govern central volia intervenir però no nacionalitzar Bankia, de fet crec que no saben com sortir de l’embolic en què s’han ficat ells solets.

  • Tomàs ha dit:

   Tinc la sospita particular que el merder en què s’ha convertit Bankia ha estat buscat. Sabien que Bankia tenia greus problemes, però que per les dimensions era “adquirible” per altres bancs, en canvi si mitjançant una fusió es feia tant gran que ningú la podia comprar, la solució era una nacionalització.

   • yeagov ha dit:

    Si, a mi també m’ho sembla, creant una entitat molt més gran per impedir que sigui comprada per altres identitats però ara tenen un monstre que si cau podria arrossegar tot el sistema financer espanyol.

    • Tomàs ha dit:

     De fet, més que tenen, “tenim”, ja que una bona part de Bankia és nostra, així com les participacions empresarials que aquesta té.

     No poden diexar enfonsar-se una entitat que té 10 milions de clients, més no sé quants centenars de milers d’accionistes i de persones amb preferents.

 2. Maria Boix ha dit:

  Tinc la sensació que els veïns només saben fer les coses malament i ficar-se en problemes. Avui he vist aquest vídeo i l’he trobat molt interessant.

  http://fb.me/1xxEDpJMh

  Quan l’hagueu vist, penseu, què farà Espanya? Veient com van les coses, m’imagino el pitjor.

  • Tomàs ha dit:

   Hola Maria. Havia llegit el reportatge, però no havia vist el programa fer a Singulars.

   Només puc dir i desitjar que no sigui així. Pot ser que em miri les coses de manera equivocada, però jo no veig Catalunya en situació de ser intervinguda. Crec que, entre aquest any i el proper, el tema del dèficit s’haurà reconduït. Una altra cosa és si serem capaços d’assolir taxes de creixement suficients per generar llocs de treball a uns nivells que donin esperança a tothom que espera un lloc de treball.

 3. Oriol López ha dit:

  Els veïns s’ho poden permetre de fer les coses malament, si necessiten més diners, tan sols ens han d’esprémer encara més, hi tenen molta experiència, però potser acabaran escanyant la gallina dels ous d’or…

  • Tomàs ha dit:

   De fet estem bastant escanyats i no crec que el PP ens deixi volar. La situació de Catalunya ja els hi va bé de moment. En a mi, com a català, la situació m’emprenya i em preocupa molt. Ho tenim fotut perquè no tenim prou recursos (de fet el que passa és que no retornen els recursos), com per a accelerar la recuperació.

 4. Maria Boix ha dit:

  Oriol, la gallina dels ous d’or ja té el coll massa torçat i, si no li donen de menjar, la palmarà…

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: