Som responsables del que diem

"Show Racism the Red Card", de Global Panorama, Flickr

“Show Racism the Red Card”, de Global Panorama, Flickr

Estic a favor de la llibertat d’expressió, però també estic a favor que cadascú ens responsabilitzem de les conseqüències que poden tenir les opinions que expressem.

Per a mi, van ser tant responsables, o més, dels crims nazis, els intel·lectuals que defensaven la superioritat d’una raça respecte de l’altra i la necessitat de la neteja ètnica, que aquells que van acabar sent la mà executora d’aquests crims.

Per això, quan es produeix un esclat de violència racista, crec que la justícia hauria de castigar l’executor, però també els responsables intel·lectuals d’aquesta.

Quan es fa el joc als racistes, fent comentaris sobre determinats col·lectius ètnics, fent-los culpables de vés a saber què, repetint coses que s’han sentit, però sense prendre’s la molèstia de comprovar, generalitzant determinats comportaments de determinats individus a tot el col·lectiu, etc., s’estan donant arguments als violents per cometre els seus crims i s’està incorrent en la corresponent responsabilitat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Som responsables del que diem
  1. MadeByMiki ha dit:

    Certament som responsables del que diem, però per a mi no és el mateix dir que fer.

    En certa manera ho dic pensant amb com es fan servir sovint les lleis contra els que tan sols fan us de la seva llibertat d’expressió.

    • Oriol López ha dit:

      Jo, el que plantejava, i per això he posat alguns exemples, és que, si no volem violència, no podem permetre que s’atiï verbalment la violència; si no volem racisme i xenofòbia, no podem permetre el linxament verbal de determinats col·lectius, que acaba portant també al linxament físic. Però entenc el que vols dir: hi ha qui vol aprofitar la capacitat legisladora per impedir la dissidència, i això ho estem veient també.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: