“La seva”

Si a València surten centenars de persones al carrer per demanar la TV3 a la seva comunitat, no patiu, ho veureu per les notícies amb tot luxe de detalls.

Si a Perpinyà es manifesten centenars de persones en defensa del català, no patiu potser allà ningú en sabrà res, però nosaltres ho veurem a “la nostra”.

Si a l’Avinguda Diagonal nº621-629, al davant de la seu central de “La Caixa” (ara “CaixaBank”) s’hi manifesten centenars de persones tres cops al dia, i ja porten 8 dies fen-t’ho, no veureu si per casualitat passeu per allà.

Si sovint passeu per allà, o com jo espereu de tant en tant el bus al davant d’aquella, més que manifestació: “performance” artística, us quedareu impressionats pel panorama. Centenars de persones fent una casserolada a les portes de “La Caixa”, amb les seves pancartes, crits i xiulets contra la banca mentre als semàfors hi ha una espècie de “chearleaders” que aixequen els seus cartrons amb el missatge “PITA A LA BANCA”. Tot això amb la col·laboració de l’immensa majoria dels conductors que fan sonar els seus clàxons i sense interrompre de cap manera el trànsit.

Per possar-hi més color hi ha unes quatre furgonetes de la BRIMO (anti-disturbis) a cada banda de la Diagonal, amb els seus policies totalment equipats i amb la cara tapada es van movent de manera amenaçadora.

Tot és molt espectacular, sorollós i pacífic, i potser aquest és el problema. Potser a alguns el que els hi agradaria és poder “informar” de contenidors que treuen fum, de tallades de la circulació, de vidres trencats, de cotxes que cremen… no els interessa gens ni mica la protesta pacífica, això no és notícia, aquesta no és la notícia que a ells els hi convé donar.

El moviment #ocuppymordor ha demostrat una cosa que no cal que la gent intueixi, que “La Caixa” és Mordor sense cap mena de dubte, però que a la vegada també ho son tots els mitjans de comunicació que no son més que titelles al seu servei. TV3 evidentment no son ni “la teva” ni “la meva”, més aviat son “la seva”.

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on ““La seva”
 1. Oriol López ha dit:

  La censura continua funcionant molt bé i determinades notícies no surten als mitjans.

 2. yeagov ha dit:

  Avui sembla absurd que es pretengui amagar que passa alguna cosa, tots portem un mòbil amb càmera a la butxaca i molts de nosaltres pengem els vídeos i les fotos que fem a pàgines com Vimeo, Youtube o el 3cat24. Que els mitjans es neguin a informar els deixa a ells molt malament. En el segle XXI és absurd censurar la informació perquè aquesta arriba igualment.

 3. MadeByMiki ha dit:

  Doncs jo no ho veig exactament així, n’hi ha molts que tan sols veuen el que surt per la tele. De fet jo mateix he anat comentant la situació a molta gent i la majoria no en sap res.
  Si la censura fos absurda no la farien…

 4. […] Colau, en recollir el premi, va fer un discurs clar i contundent que, com era d’esperar, TV3, la seva, no va […]

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: