Què és l’Android?

"Android dev phone 1", d'Okubax, al Flickr, http://www.flickr.com/photos/okubax/3928276372/L’Android és una plataforma de programari especialment dissenyada per al seu ús en smartphones i altres dispositius mòbils, que inclou un sistema operatiu basat en una versió adaptada el nucli de Linux.

Va ser dissenyat inicialment per l’empresa Android Inc., adquirida per Google el 2005.

L’Android va ser presentat el 2007 per l’Open Handset Alliance, que és un consorci d’empreses de les que Google forma part i que té per objectiu promocionar els estàndards de codi obert per als dispositius mòbils.

El fet d’haver estat dissenyat especialment per al seu ús amb dispositius mòbils, que Google i l’Open Handset Alliance li donin suport, que Google posés la major part del seu codi sota la llicència Apache, una llicència de programari lliure oberta, i les facilitats que proporciona als desenvolupadors d’aplicacions, ha fet que Android sigui actualment la plataforma més estesa per a smartphones i amb més aplicacions disponibles.

Si voleu conèixer més detalls sobre l’arquitectura d’Android, o us plantegeu la possibilitat de desenvolupar-hi aplicacions, us recomano que feu un cop d’ull al Projecte Final de Carrera Afinador musical sobre dispositiu mòbil Android (2010),  de Marc Torramilans Peidro.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Què és l’Android?
 1. MadeByMiki ha dit:

  L’android és una meravella, no entraré en analitzar si és millor que el IOS d’apple, senzillament és més lliure i amb això ja n’hi hauria d’haver prou…

  • Oriol López ha dit:

   Totalment d’acord. El fet que sigui una plataforma oberta i lliure, independent de la marca del dispositiu, i amb una comunitat de desenvolupadors d’aplicacions enorme, és un factor molt a tenir en compte.

 2. josep anton ha dit:

  Android és un gran avanç, però està massa controlat per Google.
  Per fer servir el market, els maps i altres aplicacions t’has de donar d’alta obligatòriament a Google i vinclular el compte al dispositiu.
  Els dispositius que no estan homologats per Google, no poden fer servir el market i moltes aplicacions no estan disponibles en format .apk, que faria possible instal·lar-les sense el market (per exemple: el client de Gmail)
  Com a alternativa està Cyanogen-Mod, però no està disponible per a tots els dispositius, ja que es necessita crear una versió personalitzada per a cadascun.
  En resum: molt millor que amb els sistemes propietaris anteriors, però lluny de l’autèntica “llibertat”.

  • Oriol López ha dit:

   Donar-se d’alta a Google és gratuït i, en tot cas, estem d’acord que és molt millor utilitzar Android que utilitzar algun dels sistemes propietaris anteriors.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: