Una serp atea

El pitjor de la notícia és que, pel que sembla, el pare d’aquest predicador va morir de la mateixa forma. I és que, tant en aquestes cerimònies, com al Teletienda, hi ha una llei no escrita: mai provis allò que intentes demostrar. Mai intentis donar cops a una paella per mostrar que són molt fortes, mai pugis a una escala per provar que és molt segura i mai juguis amb una serp per publicitar que ets molt bon creient. Més que res perquè si una paella o una escala s’anuncien en un Teletienda és que molt bones no deuen ser i et pots quedar amb el mànec a la mà o provar la llei de la gravetat. I d’altra banda, per molt bon creient que siguis, una serp és possible que no cregui en el mateix que tu. Si vols fer números de màgia i, al mateix temps, posar en escena una mena de Teletienda espiritual el que has de fer és contractar a una paloma blanca. La treus d’un barret i vet aquí que tens una perfecta metàfora de l’esperit sant. Si, a més a més, pagues l’IBI puntualment, condemnes la violència, l’homofòbia, el racisme i intentes que el teu compte de resultats s’assembli al de qualsevol ONG, guanyes un munt de credibilitat. 

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Una serp atea
  1. Dídac ha dit:

    El pitjor de tot és que alguns feligressos pensin que els dos pastors, el pare i fill, no eren autèntics creients. És allò de “No true Scotsman”

  2. Oriol López ha dit:

    La prova de la serp m’ha recordat les ordalies, o judicis de Déu, que explica la Mercè Aventin al seu llibre La Catalunya feudal. Us en deixo una entrada amb el títol Posar la mà al foc

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: