Ana Botella: quien la tira, va a por ella

Llegit al diari ARA:

El debut de l’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, al ple de debat de l’estat de la ciutat no podria haver sigut més accidentat. Visiblement nerviosa, l’esposa de l’expresident espanyol José María Aznar ha comès greus errors, com assegurar que IU governa en coalició a Astúries en lloc d’Andalusia, afirmar que un tripartit el formen dos partits i posar Grècia com a exemple per al PP.

Vostè ara governa en coalició amb Astúries”, li ha dit al portaveu d’IU a l’Ajuntament de Madrid, Ángel Pérez. Els mateixos regidors l’han alertat que és a Andalusia on IU governa en coalició amb els socialistes. “A mi, la veritat, m’agradaria molt que el govern tripartit… Els dos partits a Andalusia, tinguessin èxit”, ha afirmat a continuació.

Què voleu que us digui: no m’imagino els sopars a Can Aznar-Botella. A Mister Azores mai se l’entén quan parla. Aquell so que expulsa de la seva boca, filtrat per un llavi superior que gairebé no es mou, i els seus missatges rancis i casposos, provoquen que la descodificació de la informació sigui una tasca feixuga i gens agradable. Ella, arquetip de pija madrilenya, addicta a la laca i al discurs ideològic de primer de batxillerat, converteix els bipartits en tripartits i “si cuela, cuela”.

Però de la seva intervenció al ple de l’Ajuntament el millor ha estat aquesta gran frase que passarà als “anals” (sí, amb una sola “n”): “El credo del PP és Grècia, Roma, el cristianisme i Europa”. Confucio dixit.

Grècia: evidentment. El PP, sempre que ha governat, ha practicat el grec amb molta freqüència. I no parlo de l’idioma.

Roma: aquí tinc els meus dubtes. Li agraden les pel·lícules de gladiadors? Ho diu per allò de l’imperi? És per les famoses bacanals romanes? Ah, ja! Suposo que és pel dret romà! Mira, ben mirat té conya la cosa. No va ser a Roma on es van inventar les secessio plebis; és a dir, les primeres vagues generals? Ai, Botella, Botella: a superbia initium sumpsit omnis perditio; o el que és el mateix: de la supèrbia pren inici tota perdició.

Cristianisme: no era a Roma on llençaven els cristians als lleons? Botella: has de veure al Russell Crowe.

Europa: ui, sí! Els fundadors d’Aliança Popular (PP 1.0) eren molt i molt europeus! Franco era l’hòstia d’Europeu! Fill de la revolució francesa, de la Il·lustració… i més tard, simpatitzant del maig del 68, de la revolució dels clavells… Uf, la vocació europea del PP és brutal!

Bé, enregistro aquesta meravellosa frase en el museu de frases patètiques. Botellorum, Botellorum: sed non casta, tamen cauta.

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Altres
4 comments on “Ana Botella: quien la tira, va a por ella
 1. Oriol López ha dit:

  Una mostra més del gran nivell intel·lectual dels membres del PP …

 2. Tomàs ha dit:

  No oblidem a qui han escollit a Madrid com a presidenta de la seva Comunidad i a qui tenen com a alcaldesa.

  No conec suficient Madrid com per saber que passa, però no ho entenc.

 3. Un ganxó ha dit:

  Que voleu que us digui si no puc parlar perquè el ventre em fa mal de tant de de riure amb aquest article tan collonut. Jo sempre ho he dit: Ser intel·ligent i al mateix temps ser del PP, és impossible.

 4. yeagov ha dit:

  Escolteu-la i feu-vos una idea més exacta.

  Recordeu que la senyora Botella va ser la mateixa que va dir allò de les peres i les pomes.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: