Sóc de la Xarxa d’Innovació Pública

Fa un any em feia ressò en aquest article del naixement de la Xarxa d’Innovació Pública (XIP).  Després d’haver treballat intensament els sis grups en què ens vam subdividir, estem en condicions de presentar l’Ideari de la XIP, un document electrònic de consens que recull les diferents vies sobre les quals hem d’organitzar les actuacions de la XIP per continuar millorant l’Administració pública. Presentarem aquesta publicació el 12 de juny a Girona i el 14 de juny a Barcelona.

 

Radicals lliures i innovació pública o com explicar l’essència de la XIP en 2:22

Canviar la manera de treballar de l’Administració, fomentar la participació ciudadana, facilitar la vida a la ciutadania i crear opinió internament i externament: aquests eren alguns dels objectius que ens vam marcar quan vam presentar públicament la XIP a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya el 14 de juny de 2011. Des d’aleshores s’hi han anat afegint nous membres provinents de totes les administracions que han ajudat a fer la XIP més gran i més present a la societat amb múltiples iniciatives. I ha arribat el moment presentar-vos l’Ideari de la XIP, un producte de coneixement que pretén consolidar les línies inicials plasmades al manifest de la XIP.

Si teniu curiositat i voleu entendre la filosofia de treball dels xipaires, que fem una tasca voluntària destinada a impulsar aquesta aventura de la XIP, us recomano que vegeu aquest vídeo:

Govern obert, xarxes socials, crowdsourcing, comunitats d’aprenentatge, lideratge directiu en xarxa, smart cities o usos lingüístics en entorns digitals són alguns dels aspectes principals en què es basa l’Ideari, i dels quals es derivaran projectes i productes que puguin ser útils per innovar el sector públic.

Ens fa molta il·lusió presentar-lo perquè és una nova manera de construir les organitzacions i les seves propostes, en plena sintonia amb els temps actuals: posar d’acord moltes persones diferents des del diàleg i el treball col·laboratiu, i fer-ho des de baix buscant l’acord i passant-nos-ho bé  ;-)  . Per això hem organitzat dos actes als quals ens encantaria convidar als lectors i lectores del bloc Des de la mediterrània:

– Dimarts 12 de juny, a Girona, de 16.30 a 18 h (auditori Josep Irla de la Delegació del Govern de la Generalitat. Pl. Pompeu Fabra, 1). A Girona, hi intervindran:

– Sergi Xaudiera, membre de la XIP, que presentarà l’acte i parlarà sobre la XIP
– Anna Cabañas, membre de la XIP, que explicarà l’ideari i les propostes d’acció
– Pau Canaleta, consultor en estratègia electoral i política, amb la ponència “Cap a un nou relat de l’Administració pública a través de les xarxes”

– Dijous 14 de juny, a Barcelona, de 16.30 a 18 h (sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. c/ Girona, 20). A Barcelona, hi intervindran:

Mireia Plana, membre de la XIP, que presentarà l’acte i parlarà sobre la XIP.
Patrícia González, membre de la XIP, que explicarà l’ideari i les propostes d’acció.
Joan Subirats, catedràtic de Ciències Polítiques (UAB), amb la ponència “La XIP en el món de les xarxes socials i del treball col·laboratiu”.

Per assistir a l’acte, només cal emplenar aquest formulari tot indicant a quin acte voleu assistir. Ens veiem a la presentació de l’Ideari de la XIP!  :-)

Articles relacionats:

Xavier Lasauca i Cisa
Bloc L’ase quàntic

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Sóc de la Xarxa d’Innovació Pública
  1. Oriol López ha dit:

    Em fa molta il·lusió que aquest projecte d’innovació a l’administració pública estigui tirant endavant i estic segur que els resultats no es faran esperar. Felicitats, XIP.

    • Moltes gràcies, Oriol, per les teves paraules. Les persones que llegeixen i/o col·laboren en el bloc “Des de la Mediterrània” esteu convidats a conèixer-nos millor en les presentacions que farem els dies 12 i 14 de juny a Girona i Barcelona respectivament. Ens hi veiem! :-)

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: