Com els expliquem la nostra “crisi”?

Des dels països del tercer món, costa d’entendre la nostra “crisi”. Kpwa, del Camerun, li ho deia amb aquestes paraules a l’antropòleg Lluís Mallart:

Doncs bé, a nosaltres això ens costa molt d’entendre. Els nostres avantpassats vivien sense diners. Vosaltres els heu inventat, els diners, i ens heu ensenyat a comprar i a vendre les coses. Que vosaltres en tinguéssiu molts i nosaltres pocs, era fàcil d’entendre. Sou vosaltres qui els fabriqueu! Però, què passa actualment? Per què esteu en crisi? És que la vostra màquina de fabricar diners s’ha espatllat o és que ja no teniu paper per fer-ne més?

Les paraules de Kpwa estan recollides al llibre Okupes a l’Àfrica (2001), de l’antropòleg Lluís Mallart i Guimerà.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: