Carta a Dolores Serrat (consejera de cultura del gobierno aragonés oriental y occidental)

Estimada, o no, Dolores:

En primer lugar, déjame decirte que no sabía en qué lengua dirigirme a ti. Finalmente, he optado por el castellano nororiental, esperando que aún así me entiendas. Ya sé que tú hablas el castellano normenosriental pero estoy seguro que las diferencias no son tantas. També et podria haver escrit en català però, com segons tu, és molt diferent a l’aragonés oriental és probable que no m’entenguis. A pesar de todo, si no has comprendido la frase anterior, te hago saber que Google tiene un magnífico sistema de traducción (traducció en catalán. Ignoro cómo es en aragonés oriental).

La razón de mi carta es mostrar mi extrañeza por este cambio tan radical de la Historia (en mayúsculas). En confianza, los catalanes no te caemos bien. ¿Cierto? No comprendo cómo puedes obviar algo tan importante como es la Historia (con mayúsculas). Afortunadamente, los políticos podéis tergiversar, manipular, ducharos en demagogia, mentir, no decir toda la verdad e, incluso, podéis hacer el ridículo. Pero negar la Historia (con mayúsculas) sólo lo hace un determinado grupo de entes con cierta forma humana que suelen empezar quemando libros y que acaban quemando personas. No te aconsejo que te juntes mucho con ellos porque no son muy simpáticos. De hecho, no me iría con ellos de vacaciones. Ni siquiera a esa maravillosa comunidad que es Aragón. En fin, ¿se entiende lo que no digo?

Ah, por cierto. Habla con el señor Google porque todavía no tiene instalado el aragonés oriental en su traductor. Si quieres puedes ir tirando con el de catalán. Creo que te servirá.

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “Carta a Dolores Serrat (consejera de cultura del gobierno aragonés oriental y occidental)
 1. yeagov ha dit:

  Excel·lent carta oberta que subscric paraula per paraula.
  Aquest és el mateix partit responsable d’aquesta falca electoral:

  Ara caldria veure si la senyora Sánchez Camacho és prou valent per llegir la cartilla a la seva correligionària aragonesa o prefereix acotar el cap covardament.

 2. Un ganxó ha dit:

  Els atacs des de l’Escanya de l’ltiplà, ajudada per l’Escanya nord-central i les altres septentionals i meridionals, estan anant a més a cada dia que passa. Se m’hauria d’explicar molt bé, com podem els catalans aguantar tanta ignomínia com per seguir flirtejant, cohabitant i fer d’amistançada d’aquestes Escanyes que només volen el nostre anorreament. Ens estan tocant allò que el bé més preuat de la nostra dignitat: L’idioma, la nostra cultura i la nostra idiosincràsia. Ens estan fent la fossa com a poble de mans d’un partit que governa Catalunya, el qual només per remenar les cireres i tapar-se les vergonyes de les corrupcions que els esquitxa, ens vol que ens esfonsem amb ells.

 3. Oriol López ha dit:

  Han canviat el nom a la llengua perquè la paraula català els provoca urticària.

 4. yeagov ha dit:

  Si ells poden canviar el nom de la llengua catalana per aragonès oriental, nosaltres podem dir que Espanya és la Carpetovetonia Central. El més greu és que això ho ha fet una senyora nascuda a Ripoll, a Ripoll, senyors. En Guifré el Pilós deu està a punt de sortir del seu sarcòfag per donar un clatellot a aquesta renegada.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: