El bocata de truita de patates serà producte de luxe

Llegit a El Periódico:

El Gobierno estudia de forma los productos y servicios que se benefician de IVA reducido, en la actualidad aplicado a sectores como el turismo (8 %) y bienes de primera necesidad (4 %) para ampliar las bases imponibles del impuesto y elevar la recaudación. Fuentes del Ministerio de Hacienda han rehusado valorar las declaraciones del comisario de Competencia, Joaquín Almunia, que ha dejado claro que recomendaciones de Bruselas como subir el IVA son “vinculantes”, pero sí han recordado que lo que ha pedido el Ecofin es ampliar las bases imponibles de los impuestos indirectos y revisar los estímulos a la adquisición de vivienda.

Las mismas fuentes afirman que lo que hace el Gobierno, según las mismas fuentes, es analizar de forma “crítica” los casos en que se aplican tipos reducidos, y qué bienes y servicios se benefician de estas reducciones. En casos normales, el IVA que se aplica es del 18%, mientras que se carga un tipo reducido del 8 % a los alimentos, salvo los de primera necesidad; aparatos como lentillas o gafas graduadas; o a servicios culturales o recreativos.

Del superreducido, del 4 % , se benefician productos de primera necesidad como el pan, la leche o los huevos; libros, periódicos o revistas; compra de vivienda habitual; y aparatos como prótesis o sillas de ruedas.

Després de llegir aquesta notícia és fàcil arribar a una conclusió: l’espanyol bocata de truita de patates és un producte de luxe. I, com a tal, se li ha d’aplicar el tipus d’IVA més alt. És clar! Els cotxes de luxe, els iots, les joies caríssimes… i els bocates de truita de patates. Tots tributaran el mateix! Ei, Rajoy forever! Quin govern més imaginatiu! Per què no passen de tot i creen un únic tipus d’IVA? Si, al cap i a la fi, consumir qualsevol cosa comença a ser tot un luxe. Així volen incentivar el consum? Retallant sous? Pujant els impostos indirectes que afecten a tots els ciutadans per igual, tinguin o no recursos? Obligant a pagar un euro per recepta a aquells que més necessiten les medecines i que, precisament, són els que cobren unes pensions de merda? Vinga, Adelson! Porta aquí l’Eurovegas! Ara serem cambrers, crupiers, putes i el que faci falta! I cada vegada que mengem un bocata de truita de patates pensarem que som rics! TO BE CONTINUED! 

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “El bocata de truita de patates serà producte de luxe
  1. Oriol López ha dit:

    Això, ens apujaran l’IVA a tots per poder injectar encara més diners de l’erari públic a les grans empreses i els bancs, que amb els que eren per a educació, sanitat i pensions no n’hi ha prou…

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: