Per què un blog col·lectiu?

Diada castellera de Festa Major, Ajuntament de Vilanova i la GeltrúAquest blog, com sabeu, el fem un equip de bloguers i blogueres i és, doncs, el que es coneix com a un blog col·lectiu.

Ens enfrontem amb el repte d’un ritme de publicació d’entrades suficient per mantenir l’interès de les persones que llegeixen el blog, però aquest ritme és, de vegades, difícil de mantenir per part d’un sol bloguer o una sola bloguera, més tenint en compte que el blog és, en la majoria de casos, una activitat que es fa aprofitant les estones de lleure, que poden variar, en funció de les càrregues de treball que qui el fa té en cada moment. Un col·lectiu de bloguers i blogueres pot superar aquest repte amb molta més facilitat que un bloguer o una bloguera individuals.

Un segon repte, per als blogs generalistes com el nostre, és mantenir una certa diversitat temàtica. És molt més fàcil fer-ho de forma col·lectiva, de manera que cada bloguer o bloguera tan sols cal que escrigui sobre el tema o els temes que li interessen especialment.

En un altre ordre de coses, un blog no pot reeixir del tot si no té un cert volum de lectors i lectores i, en aquest sentit, és molt més fàcil unir esforços i promocionar conjuntament un blog col·lectiu, i així ens en beneficiem tots i totes, que si hem de promocionar cadascú el seu blog personal.

I, quan els bloguers i les blogueres fem coses junts, sempre apareixen sinergies: uns articles d’uns poden inspirar temes o articles als altres, potenciant la creativitat del conjunt; els lectors d’un bloguer o una bloguera poden també trobar d’interès i llegir els articles dels altres, incrementant tots el nombre de lectures i la visibilitat, etc. Finalment, tots acabem aprenent de tots: informació i coneixements, estils, tècniques, punts de vista, etc.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Per què un blog col·lectiu?
 1. Tomàs ha dit:

  No conec altres blocs col·lectius a banda del nostre, però et dono la raó quan dius que s’aprèn del que altres col·laboradors/es pengen.

  Darrerament tinc menys temps per dedicar a aquest bloc i al meu particulars, i estic molt lluny d’allò que apuntes de fer un post al dia!

  • Oriol López ha dit:

   Jo també estic lluny d’una entrada al dia, Tomàs, però això és una de les coses bones que comentava que té el bloc col·lectiu: entre tots sí que hi arribem i tots els dies hi ha almenys una o dues entrades noves.

 2. ramonpitroig ha dit:

  Sens dubte que és una molt bona proposta. Us vaig seguint i hi trobo moltes coses que m’interessen. Si hi vulgués participar com a autor, què hauria de fer?

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: