Els altres piròmans

Després de llegir els comentaris que alguns ens infrahumans han escrit a Twitter sobre els incendis de l’Empordà, crec que és bo donar una ullada al Codi Penal. L’article 510.1. diu que “los que provocaren a la discriminación, al odio o a la violencia contra grupos o asociaciones, por motivos racistas, antisemitas u otros referentes a la ideología, religión o creencias, situación familiar, la pertenencia de sus miembros a una etnia o raza, su origen nacional, su sexo, orientación sexual, enfermedad o minusvalía, serán castigados con la pena de prisión de uno a tres años y multa de seis a doce meses”.

Queda una qüestió a l’aire: quan actuarà d’ofici un jutge o un fiscal contra aquells que sistemàticament practiquen la xenofòbia anticatalana?

Miguel Ángel Aguilar, cap del servei de delictes d’odi i discriminació de la Fiscalia de Barcelona, va dir fa temps en declaracions a La Vanguardia: “Ni la libertad ideológica, ni la de expresión, amparan este tipo de discursos. No es necesario incitar a la violencia en casos concretos. El Estado y todos sus estamentos, legislativo, ejecutivo y judicial, tienen la obligación de prevenir las formas de expresión que justifiquen el odio. (…) La incitación al odio no requiere necesariamente el llamamiento a tal o cual acto de violencia ni a otro acto delictivo. (…) Los discursos políticos que incitan al odio basados en prejuicios religiosos, étnicos o culturales representana un peligro para la paz social y la estabilidad política en los estados democráticos”.

Doncs, ja ho sap, senyor Aguilar: o això s’atura o prendrem mal.

 

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “Els altres piròmans
 1. yeagov ha dit:

  No faran res, al govern li preocupa més aturar les protestes contra les seves mesures i aquí si els convé ja canviaran el codi penal. Entre altres coses volen poder condemnar a més de dos anys a qui convoqui manifestacions via Internet o per altre qualsevol mitjà de comunicació:

  Convocar manifestacions per Internet penat amb més de dos anys de presó

  >>>Convocar manifestacions per Internet podria ser penat amb més de dos anys de presó, segons el ministre de l’Interior del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz, perquè es podria considerar que és una incitació a la guerrilla urbana. Organitzar o convocar una manifestació per Internet o per qualsevol altre mitjà de comunicació serà considerat “delicte d’integració en organització criminal” per alterar “greument l’ordre públic”. “Ens sembla fonamental per fer front a aquests moviments que actuen concertadament prèviament i amb tècniques de guerrilla urbana incloure com delicte d’integració en organització criminal les accions la finalitat de les quals sigui alterar greument l’ordre públic i aquelles que, amb tal fi, es concertin per qualsevol mitjà de comunicació”<<<

  http://buscantraons.wordpress.com/2012/07/23/espanya-sencamina-cap-a-una-dictadura/

  El codi penal diu com tu molt bé has comentat que la xenofòbia, el racisme o l'apologia d'ambdós és delicte, però no esperem que la Justícia espanyola condemni ningú per dir que cal tirar una bomba en un estadi de futbol perquè hi ha 60000 bascos i catalans.

 2. Un ganxó ha dit:

  “Capítulo segundo. Derechos y libertades. Artículo 14:Los españoles son iguales ante la ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquier otra condición o circunstancia personal o social.” Això és el què diu la constitució dels espanyols. I ho dic així perquè la llei és igual per a tots els espanyols, no per als catalans ni aquells que no sent-ho, viuen a Catalunya plenament integrats. D’OVNI’s potser n’haureu vist volar, però d’empresonament d’aquells que han cremat senyeres catalanes, no ho crec. El discurs del nostre reietó borbó amb motiu del cas Urdangarin: “La Justicia ha de ser igual para todos”. Qui són aquests todos, em pregunto ?? Vosaltres ho sabeu ??. Discurs del rei d’ara fa anys amb el qual es va ben lluir (com sempre): El idioma español ha sido lengua de integración y nunca de separación. També deia en el mateix discurs que “nunca fué impuesto”. Mireu companys, segur que ja ho sabeu, però doneu una ullada als digitals, Directe.cat, E-Noticies, Elsingular i molts d’altres i d’aquests comentaris n’estan farcits CADA DIA. Per tant no hem d’estranyar-nos de res en aquest concepte. D’aquesta brivalla que borda com els gossos, amb perdó d’aquests i ue esgarrapa com les gatoses, no ens en hem d’estranyar de res. D’allò que sí ens en hem de guardar, és d’aquelles accions que no s’escriuen però que sí estan en les actituts d’un 95% dels espanyols. I per últim, d’allò que també ens en hem de guardar, és de l’actitut del nostre govern de Catalunya, que conscient de tot això, no fa res, absolutament res per aturar-ho, tot i tenint ara i avui, la força moral i política per a dir prou.

 3. Oriol López ha dit:

  La total impunitat amb que aquests tuitaires i d’altres com ells fan aquest tipus de declaracions fan que em refermi en la meva convicció que no ens convé gens continuar pertanyent a un estat en el qual se’ns estima tant…

 4. yeagov ha dit:

  Un periodista d`Antena 3 diu que “los polacos queman banderas y montes”
  http://araomai.cat/noticies/i/1701
  Raul Ordoñez, periodista d’Antena 3 (@Raul_Ordonez), és un exemple del que diem, i aquest no és un personatge del tot anònim.

  No espereu que apliquin el codi penal ja que només seria aplicable si ens consideressin un grup ètnic, per a ells som una molèstia, no un grup ètnic, i portar aquest assumpte davant d’un tribunal seria com si un negre acusés a uns blancs del Klukluxklan davant d’un jutge que fos membre del Kukluxklan. Perdre el temps.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: