Instantànies madrilenyes i el metrou ligerou

He passat un parell de dies a Madrid per tal d’anar a l’exposició de l’Edward Hopper al Museu Thyssen-Bornemisza (exposició que recomano amb totes les meves forces). He de dir que Madrid és una ciutat que sempre m’ha agradat i que totes les vegades que he anat m’ha sorprès d’una manera o una altra. En tot cas, vull fer-vos arribar quatre instantànies per compartir l’experiència d’una escapada estival a la capital del regne.

1ª instantània: mai havia vist tantes banderes d’Espanya per tot arreu. A tall d’exemple, la Cibeles està envoltada per 10 banderes. Si féssim el mateix amb el monument a Colón segur que ens acusarien de nacionalistes “catetos”.

2ª instantània: a les botigues de souvenirs hi ha la mateixa presència de fotografies de jugadors del Barça que del Madrid. En canvi, les postals de jugadors de l’Atlético de Madrid són pràcticament inexistents. Qüestions de mercat. Per als propietaris d’aquestes botigues “la pela és la pela”.

3ª instantània: resulta absolutament hilarant anar en tren i que per megafonia anunciïn en castellà la connexió amb el “metro ligero” i que quan tradueixen a l’anglès “metro ligero” ho facin amb accent aznarià de Texas. No han trobat cap traducció a l’anglés per “metro ligero”? Parlar anglès així és fàcil. Metrou ligerou!!!

4ª instantània: la T4 de l’aeroport de Barajas. Oh, my god! Quin símbol de malbaratament, de megalomania i de “a veure qui la té més gran”. Resulta profundament indignant que per anar de la zona de facturació a les portes d’embarcament necessitis prop de 25 minuts (amb tren llançadora sense conductor inclòs) quan a Barcelona el Ministerio de Fomento no té diners ni tan sols per allargar el tren que connecti la T2 amb la T1 (ja no dic Metro o Metrou Ligerou). La meva impressió de la T4 és la d’un nou ric que es compra un Porsche Cayenne i després té por de travessar un basal. Veure aquells espais tan immensos com buits, i recordar les retallades, genera unes enormes ganes de vomitar.

Àlex

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Instantànies madrilenyes i el metrou ligerou
  1. Oriol López ha dit:

    Com que tenen ells el nostre moneder, poden permetre’s el luxe de gastar-se els diners com vulguin. Si els en sobrés alguna cosa i els ho demanem de genolls, potser ens en tornin alguna propina…

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: