Cables submarins: Comunicant idees i transaccions bancàries

Cables submarins, de http://submarine-cable-map-2012.telegeography.com/

De primer, quan vaig veure aquest mapa del cablejat submarí de comunicacions al bloc L’home dibuixat d’en Xavier Caballé, em vaig quedar fascinat pensant en els coneixements del món bellugant amunt i avall i multiplicant-se a través d’aquests cables. Però, al cap d’uns minuts, vaig retornar a la realitat i la realitat és que aquests cables hauran costat molts diners i que no s’han instal·lat per motius filantròpics, que aquests cables estan principalment per transmetre transaccions bancàries i compres i vendes d’accions dels especuladors d’arreu del món i que el seu paper en la transmissió del coneixement n’és tan sols un aspecte marginal.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: