De la proclamació de la independència a la creació d’un estat fort

Aquest dimarts, 11 de setembre, només hi haurà un crit: “Catalunya, nou Estat d’Europa”. Serà un dia històric. Nosaltres, els catalans, farem que sigui un dia històric. Estic segura que la manifestació d’aquest 11S formarà part dels llibres d’història o serà l’ inici d’alguna cosa bona.

Ens toca lluitar. Però lluitar amb el cor fred i amb els peus a terra. No deixar-nos emportar per la glòria que inundaria aquells primers dies de llibertat i pensar sempre en el que ve després de la independència: un camí llarg, molt llarg, i molt dur. No s’hi val pensar a curt termini, hem d’enfocar la ruta d’un nou país i pensar que començarem des de zero. Ser conscients que la independència ens farà suar, potser més del que ens esperem. I lluitar, lluitar molt per fer de la Catalunya independent un país fort, competitiu i exemplar.

Aquest 11 de setembre serem milers i milers de persones entonant un mateix crit. Però m’agradaria pensar que tots serem conscients de l’esforç que suposa aquest camí que volem seguir. Millor no fer-nos il·lusions abans d’hora i tocar sempre de peus a terra. La independència és a prop, però només serà una victòria si la portem a terme amb solidesa i seguretat.

Crec i espero que aquest dimarts estarem tots units. Serà una jornada bonica, d’aquelles que cal recordar. Com deia, potser serà l’inici d’una cosa bona. Piulava l’Eva Piquer al Twitter que “Estic optimista i torno a pensar que sí que veurem la independència. O l’esclat del conflicte que ens hi pot acabar portant”. Sigui el que sigui, seguirem lluitant.

Ja ho cantava Lluis Llach: “Si tu l’estires fort per aquí, i jo l’estiro fort per allà, segur que tomba, tomba, tomba, i ens podrem alliberar”.

Xènia Santigosa Jurada

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “De la proclamació de la independència a la creació d’un estat fort
  1. Oriol López ha dit:

    I hem d’afrontar-ho amb la il·lusió de saber que, com deia el poeta, “tot està per fer i tot és possible”.

  2. Tomàs ha dit:

    Totalment d’acord.

    El camí ja fa anys que es va iniciar i gràcies a moltes persones som on som. Ara toca donar un nou impuls i sembla que una bona part de la societat catalana n’està disposada.

    Com dius, no serà fàcil però si ho volem, acabarà sent una realitat.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: