#1catala1cabra, la millor prevenció d’incendis forestals

#1catala1cabra, campanya en defensa d'una gestió sostenible del bosc

La reducció de l’activitat agrària i del pasturatge, el desplaçament de la població rural cap a la gran ciutat, la presència de noves urbanitzacions en mig del bosc i altres factors han trencat l’equilibri agroforestal i han deixat els boscos abandonats i exposats a freqüents incendis forestals devastadors.

La campanya #1catala1cabra , al seu manifest:
– Evidencia com aquest seguit de canvis perjudiquen greument els boscos,  si no modifiquem radicalment la gestió dels boscos, els condemnem a ser pastura de les flames.
– Afirma que la gestió actual dels boscos ha fracassat i presenta les millors estratègies tradicionals en prevenció d’incendis forestals: la crema controlada, el desbrossament mecànic i el desbrossament amb animals o pasturatge.
– Ressalta la importància de convenis entre ramaders i administració, o qualsevol altra fórmula que revaloritzi l’ofici de pastor, com a garant del futur dels boscos.
– Conclou afirmant que el de pastor és un ofici tradicional per a un futur sostenible del bosc.

#1catala1cabra, una lliçó de seny que ens aporta fórmules de gestió sostenible del bosc.

Sophia Blasco Castell
Receptes per Viure Bé!

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “#1catala1cabra, la millor prevenció d’incendis forestals
  1. Oriol López ha dit:

    Una bona manera de treure un profit econòmic del bosc, protegint-lo.

  2. Tomàs ha dit:

    Ja n’estic d’acord en el que dius, però no oblidem que els “amos” dels boscos, siguin públics o privats, haurien de tenir més cura de la neteja dels boscos.

    Tot el que dius també em sembla correcte i encertat, però de difícil solució perquè l’èxode a les ciutats és una realitat, i malgrat hi ha joventut que cerca altres maneres de viure, s’apropen al camp i es converteixen en emprenedors (nous conreus, petites fàbriques de mel, formatges i altres derivats lactis…), sembla difícil que això compensi la situació que hi podia haver als camps fa 50 o 60 anys.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: